Paslaptingas ir dvasingas E. Užaitės gyvenimas: atskleidė, kokius žmones mielai priima savo namuose | KaunoDiena.lt

PASLAPTINGAS IR DVASINGAS E. UŽAITĖS GYVENIMAS: ATSKLEIDĖ, KOKIUS ŽMONES MIELAI PRIIMA SAVO NAMUOSE

Talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Edita Užaitė žavi savo paprastumu ir kitokiu gyvenimo būdu. Žnoma moteris papasakojo apie tai daugiau – pasidalino savo įžvalgomis apie gyvenimą, dvasinę praktiką bei maisto gamybą.

E. Užaitė – moteris, kuri drąsiai dalinasi kitokiu požiūriu bei filosofija. Anot žinomos aktorės, svarbiau už viską yra sugebėjimas vertinti gyvenimą čia ir dabar.

„Man atrodo, kad tuo metu, kai tiesiog gyvename, kiekvienas iš mūsų turėtų labiausiai galvoti apie save ir aplinkinius žmones“, – atviravo aktorė.

Žinoma moteris pasakojo, kad jos gyvenime itin svarbią vietą užima budizmas bei dvasinis augimas. Kaip pasakojo Edita, jos šeimos namuose yra rengiami budizmo mokymai, į kuriuos kviečiami visi.

„Budizmas man yra labai artimas kelias. Tiesa, mes patys nerengiame tų stovyklų ir mokymų, mes nuomojame sodybą kitiems, kurie tai daro. Jie ten organizuoja tylos, jogos stovyklas, taip pat vyksta ir įvairios Zen praktikos. Mes esame labai atviri visokiems dvasiniams mokymams ir visus pas save įsileidžiame, šiltai priimame“, – pasakojo E. Užaitė.

TV3 nuotr. 

Tokią pat didelę vietą jos gyvenime užima ir maistas. Aktorė atskleidė, kad dvasinių stovyklų metu jos pagrindinis darbas yra maisto gaminimas ir naujų receptų kūrimas. „Kaip pagrindinis patiekalas pusryčiams, pavyzdžiui, būna košė su įvairiausiomis daržovėmis, taip pat vaisių salotos ir kitokie įvairūs priedai. Pietums būna visko – nuo vegetariškų kotletų iki lazanijos, kuskuso, ryžių ir įvairių arabiškų, indiškų bei tailandietiškų patiekalų“, – pasakojo moteris.

Anot Editos, vegetariškas maistas gali būti ne tik sveikas, bet ir labai skanus. Žinoma, jei žinai, kaip jį pagaminti. 

„Iš pradžių visus patiekalus gaminu labai tiksliai, pagal receptą, o kai išmokstu, pridedu ir truputėlį improvizacijos. Asmeniškai man didžiausias iššūkis buvo vegetarišką maistą paversti skaniu. Tarkime, lazaniją juk visada gaminame su vištiena arba jautiena, tačiau bandydama įvairiausius receptus atradau, kad juodosios pupelės gali būti naudojamos kaip puikus jautienos pakaitalas, o raudonieji lęšiai – kaip vištienos“, – idėjomis dalinosi Edita.

TV3 nuotr. 

Paklausta apie atostogas ir kitų šalių virtuves, aktorė pabrėžė, kad jai svarbiausia pažinti bei suprasti skirtingas kultūras per jų tradicinius patiekalus, todėl ji nuolat ieško dar neatrastų vietų.

„Būdama kitoje šalyje, visada einu apsipirkti į vietinį turgų ar kitas įvairias prekybos vietas bei vadovaujuosi kitų žmonių pasiūlymais. Pavyzdžiui, kai esame užsienyje ir einame į kažkokį restoraną, niekada neapsistojame ties pagrindine miesto gatve. Visada ieškau įvairių rekomendacijų ir tai padeda atrasti fantastiškas vietas“, – pasakojo Edita.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 9.30 val., per TV3.

GALERIJA

  • Paslaptingas ir dvasingas E. Užaitės gyvenimas: atskleidė, kokius žmones mielai priima savo namuose
  • Paslaptingas ir dvasingas E. Užaitės gyvenimas: atskleidė, kokius žmones mielai priima savo namuose
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

buvo puiki moteris ir aktore kol

nesusidejo su tatujruotom depiliuotom vaginom -veganem bestudijuojanciomis jan ir jin joga su zen papildais juodu pupeliu pavidale/

Nuomonė

Dar vienas nupirktas kvailas reklaminis straipsnis. Kaip tos tuščiagarbės moterėlės juos mėgsta....

Buvo puiki moteris ir aktorė ...

Gaila , kad taip nutolo nuo Lietuvos beveik visom prasmėm ... tik kad fiziškai čia gyvena .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS