Perversmas: baseine – moterys su nepridengta krūtine | KaunoDiena.lt

PERVERSMAS: BASEINE – MOTERYS SU NEPRIDENGTA KRŪTINE

  • 96

Baseine be viršutinės dalies – vyrams įprasta, bet moterims dažniausiai draudžiama. Tačiau nebe Vokietijoje. Čia ombudsmenas nusprendė, kad moterys neprivalo prisidengti krūtų baseine, praneša LNK.

„Jaučiuosi laisva be maudymosi kostiumėlio, kuris mane varžytų. Visiškai kitoks plaukimo jausmas“, – pokyčiais džiaugėsi aktyvistė Lotte Mies.

Dar gruodį Berlyno baseino darbuotojai be liemenėlės pasirodžiusią Lotte išvarė. Tada moteris kreipėsi į ombudsmeną – tai pareigūnas, tiriantis skundus dėl netinkamos tvarkos įvairiose įstaigose ir žmogaus teisių pažeidimų.

Šis ją palikė. Jeigu vyrai Berlyno viešuose baseinuose gali nedėvėti viršutinę kūno dalį dengiančių drabužių, moterys ir lyties nenurodantys žmonės – taip pat.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Maudymosi revoliucija jau atkeliavo ir į Kelną. Čia moterys į baseinus be liemenėlės galės vaikščioti jau nuo balandžio.

„Ar tai lems, kad mūsų baseinuose bus daug moterų su nuoga viršutine kūno dalimi, kol kas negalime įvertinti, taip pat sunku numatyti, ar nekils konfliktų“, – komentavo baseino atstovė Franziska Graalman.

Berlynas – ne pirmas Vokietijos miestas, leidžiantis maudytis žmonėms pusnuogiams. Getingenas praėjusių metų gegužę leido visų  lyčių  plaukikams į viešuosius baseinus eiti nepridengus viršutinės kūno dalies.

Vokiečiai naujovę vertina dviprasmiškai: „Kiekvienas norintis kviečiamas tai daryti. Jei tai erzins vyrus, jie turės su tuo susitaikyti“, „Manau, kils problemų“.

Lotte net sulaukė grasinimų mirtimi ir išprievartavimu dėl savo kovos už laisvę būti be liemenėles. Tačiau tai jos neatbaido nuo plaukimo taip, kaip jai patogu.

Rašyti komentarą
Komentarai (96)

Braškytė

Oi vaje vaje laisvė moterims:)

Vygantas

Nemanau, kad moteris be paslapties - taps įdomesnė ir patrauklesnė. Vyrams daugiau patinka kulesnės moterys.

atgal į gamtą

už tvarų naują pasaulį, teisingai, taip ir turi būti, juk nei viena patelė gamtoje nedengia nei spenių nei "apačios" poruotis ir jauniklius žindyti gali bet kada , beje patinai neliks baseinuose nuskriausti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS