Pietryčių Azija lietuvės nesužavėjo – nugalėjo namų ilgesys | KaunoDiena.lt

PIETRYČIŲ AZIJA LIETUVĖS NESUŽAVĖJO – NUGALĖJO NAMŲ ILGESYS

Kotryna Stankutė-Jaščemskienė – lietuvė, kuri, mačiusi ir ragavusi pasaulio, sukaupusi begalę pažinčių ir kontaktų visame pasaulyje – grįžo namo bei šiandien vadovauja lietuvių profesionalų iš viso pasaulio tinklui. Ji labai paprastai, bet nuoširdžiai sako žinanti, ką reiškia pasiilgti namų.

Laukti, kol sužydės liepa, auganti po langais – rodos, smulkmena, tačiau iškalbinga – Kotryna Stankutė- Jaščemskienė dar nematė, kaip atrodo vaizdas pro jos naujų namų langus vasarą. Tai – pirmieji judviejų su vyru nuosavi namai ir jie Lietuvoje, nors galėjo būti turbūt bet kuriame pasaulio kampelyje.

Dabar Kotryna vadovauja viso pasaulio lietuvių profesionalus jungiančiam tinklui „Global Lithuanian Leaders“, yra trejus metus gyvenusi ir dirbusi Azijoje, taip pat turinti begalę savanoriavimo patirties įvairiose jaunimo organizacijose nuo pat paauglystės. Pirmą kartą į Aziją, į Malaiziją Kotryna išvyko metams stažuotis rinkodaros srityje kūrybinių technologijų industrijų universitete. Ją pasitiko studentai iš 120 pasaulio šalių, tarpkultūrinės pažintys.

Po metų Malaizijoje ir Kambodžoje sekė metai Lietuvoje tačiau Azija lietuvės nepaleido – šįkart ji atsidūrė Singapūre. Nors džiaugėsi išsvajotomis pareigomis komunikacijos srityje, nusivylė aukštomis Singapūro kainomis – štai kambario nuoma ne centre kainavo 1300 eurų per mėnesį. Per dvejus metus Singapūre lietuvė aplankė begalę Pietryčių Azijos kampelių ir net ir matydama įspūdingą gamtą bei singapūrietišką tvarką ir švarą, tiesiog pasiilgo namų.

Kotryna sako, nuo pat pradžių sau kėlusi klausimą, ne ar, o kada grįžti? Paragauti pasaulio, įgyti tarptautinės patirties – visa tai jai buvo neįkainojama ir galiausiai tapo tvirtu pagrindu kurti gyvenimą toliau.

Plačiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS