Po anglų laimėjimo futbolo čempionato pusfinalyje laidą rengiantis A. Bezekavičius patyrė košmarą | KaunoDiena.lt

PO ANGLŲ LAIMĖJIMO FUTBOLO ČEMPIONATO PUSFINALYJE LAIDĄ RENGIANTIS A. BEZEKAVIČIUS PATYRĖ KOŠMARĄ

  • 5

Oficialus UEFA transliuotojas LNK kanalų grupė eteryje jau parodė pusę šimto Europos futbolo čempionato varžybų, liko paskutiniosios – EURO 2020 finalas liepos 11-osios vakarą. Visuose Europos futbolo čempionato miestuose dirba LNK komanda – sporto žinių vedėja Asta Žukaitė ir laidos „Labas vakaras, Lietuva“ veidas Aurelijus Bezekavičius, kurių filmuotus reportažus iš čempionato stebi LNK laidų žiūrovai.

„Vakar Londonas išprotėjo, eismas centre visiškai sustojo, visi tiesiog suplūdo į gatves, lipo ant šviesoforų, daužė mašinas, daužė metro, skandavo „it‘s coming home“, – įspūdžius po vakarykščio pusfinalio, kuriame Anglija įveikė Daniją, pasakojo Londone esantis LNK korespondentas A. Bezekavičius.

„Iš vienos pusės smagu, iš kitos pusės – labai baisu. Baisu, kad sutraiškys ir tave, ir televizijos kamerą, ir mikrofoną, nes minia spaudžia iš visų pusių. Su filmavimo kamera jautėmės ypač nesaugiai. Policijos pajėgos didelės, bet jos visiškai nesikiša – tokios minios negali niekaip suvaldyti. Laimei, viskas baigėsi gerai ir reportažus pavyko parengti ir parodyti LNK žiniose ir „Laisvame smūgyje“, – iš Londono pasakoja Aurelijus.  

Per šį čempionatą Aurelijus aplankė keturis miestus – Amsterdamą, Kopenhagą, Miuncheną ir du kartus filmavo Londone. „Londonas, deja, šiame kontekste išsiskiria savo niūrumu futbolo prasme. Kai buvau čia pirmą kartą, kai anglai nugalėjo vokiečius, britų sirgaliai siautėjo. Bet liūdniausia dėl to, kad čia galime pamatyti tik britų sirgalių arba užsieniečių, gyvenančių Anglijoje. Būriai kitų ekipų fanų iš užsienio atvažiuoti čia stebėti futbolo praktiškai neturi galimybių, nes turėtų 10 dienų praleisti karantine, todėl čia atmosfera tikrai prastesnė nei kituose miestuose. Mano ir operatoriaus pirmos filmavimo dienos buvo Amsterdame, kuriame siautė danų sirgaliai ir mes galvojome WOW, geriau būti negali. Pasirodo, kad gali, kai nuvykome į Kopenhagą, o ten šou kūrė kroatų sirgaliai. Pačiam teko sudalyvauti tūkstantinėje kroatų sirgalių eisenoje į stadioną. Nežinau, ar esu kažką panašaus patyręs, turėjau ir šokti su sirgaliais, ir skanduoti, man buvo uždėta kroatų atributika ir pan. Todėl labai gaila, kad kroatams pritrūko jėgų žengti į kitą etapą“, – pasakojo Aurelijus.

LNK filmavimo grupė čempionate miega dažniausiai vos po 3–4 valandas per parą. „Bet gali pasirodyti, kad iš tiesų tik linksminamės. O taip yra todėl, kad pergales švenčiantys futbolo fanai yra neįtikėtini, jie myli kameras ir žurnalistus. Aš buvau ir išbučiuotas, ir kilnotas ant rankų, danų sirgaliai tiesiog paėmė iš manęs mikrofoną, ėmė vienas iš kito interviu, o vėliau ir iš manęs. Žmonės patys eina ir prašo, ar galėtų pakalbėti į kamerą. Tad tų situacijų buvo įvairiausių, per savo žurnalistinę karjerą, ko gero, nesu buvęs tokioje atmosferoje. Aišku, kol filmuoji ir imi interviu iš švenčiančių fanų, dažniausiai esi sulaistomas alumi. Bet labiausiai reikėjo saugotis anglų sirgalių. Skirtingai nei kiti, jie švęsdami į viršų mėtė ne tik plastikinius bokalus, bet ir stiklinius butelius, šluotas ir kitus daiktus, galinčius sužeisti“, – sakė žurnalistas. 

Pats Aurelijus prisipažįsta neturintis favoritų. „Šiame čempionate pavyko susipažinti su daugybe fanų, todėl sirgau už tas komandas, kurių fanai man labiausiai patiko. Tad man pirmoje vietoje buvo kroatai, gyvai stadione stebėjau jų neįtikėtiną kovą su Ispanija. Antroje vietoje danai – neįtikėtina tauta, neįtikėtinai palaikanti savo komandą, ir buvo neįtikėtinai įsitikinusi, kad gali laimėti čempionate. Abiem šioms komandoms, deja, čempionatas baigtas“, – sakė vyras. 

LNK laidų vedėjas sako, kad penkis skrydžius pastarosiomis dienomis apkartino skirtingi COVID-19 valdymo reikalavimai. „Aišku, didžiausia problema yra su Jungtine Karalyste, nes jie išstojo iš ES. Todėl net jei ir esi paskiepytas, prieš čia atvykdamas turi pasidaryti testą, vėliau testuotis dar ir būdamas Anglijoje. Į kiekvieną oro uostą atvyksti 3-4 valandomis anksčiau. Pavyzdžiui, registruojantis skrydžiui iš Miuncheno į Londoną, užtrukome apie valandą įrodinėdami, kad turime teisę ten skristi, nes dirbame Europos čempionate. Pusantros valandos teko stovėti eilėje Londono oro uoste, kol pagaliau patekome į šalį. Bet sunkiausias dalykas, apie kurį net nepagalvojau iš anksto, yra tas, kad keturias valandas praleidi su kauke oro uoste ir dar apie dvi valandas skrydžio metu. Po tų šešių valandų su kauke tiesiog neįtikėtinai skauda ausis, patikėkit manim. Jos ir taip nebuvo labai prigludę, o po kiekvieno tokio skrydžio tampa dar labiau atlėpusios“, –  juokėsi A. Bezekavičius.

GALERIJA

  • Po anglų laimėjimo futbolo čempionato pusfinalyje laidą rengiantis A. Bezekavičius patyrė košmarą
  • Po anglų laimėjimo futbolo čempionato pusfinalyje laidą rengiantis A. Bezekavičius patyrė košmarą
  • Po anglų laimėjimo futbolo čempionato pusfinalyje laidą rengiantis A. Bezekavičius patyrė košmarą
  • Po anglų laimėjimo futbolo čempionato pusfinalyje laidą rengiantis A. Bezekavičius patyrė košmarą
LNK arch.nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

jam labiau tiktu

praidus komentuot

Ale žiūriu

tikrai košmaras - vienoj pusėj visas ūsas nurautas..Taip ir košmarinasi pusiau luptas ir pusiau skustas:D)

Jis

Lyg Afganistaną išvadavęs, juokėsi. Nausėda jam duos medalį ir paskelbs kino pirmuoju žurnalistikos vadovu... Aj AI kaip buvo baisu, kai laimėjo pasipūtėliai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS