Princas Harry ir Meghan Fidžyje sutikti tradicine ceremonija | KaunoDiena.lt

PRINCAS HARRY IR MEGHAN FIDŽYJE SUTIKTI TRADICINE CEREMONIJA

  • 0

Princas Harry (Haris) antradienį per tradicinę sutikimo ceremoniją Fidžyje paragavo silpnai narkotinio gėrimo iš svaigiųjų pipirų, šiai Ramiojo vandenyno salų valstybei surengus jam ir jo besilaukiančiai žmonai Meghan (Megan) kol kas didžiausią jų kelionės po Okeaniją pasveikinimą.

Po daugiau kaip savaitės Australijoje Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė pradėjo keturias dienas truksiantį kelionės etapą Fidžyje ir Tongoje. Fidžio sostinėje Suvoje juos pasitiko didžiulės minios.

Maždaug 15 tūkst. žmonių, kurių daugelis laikė Jungtinės Karalystės vėliavas ir karališkosios poros portretus, susirinko Alberto parke Suvos centre stebėti ceremonijos, kurią surengė tradiciniais žolių sijonais pasipuošę vyresnieji.

Jie įteikė Harry didelį kašaloto dantį, kuris Fidžio kultūroje simbolizuoja prestižą.

Tada princui buvo įteiktas puodelis kava vadinamo tradicinio gėrimo iš svaigiųjų pipirų. Šeštasis žmogus eilėje į Britanijos sostą atrodė kiek susirūpinęs, kai žvilgtelėjo į Meghan ir savo palydą.

Minia pritariamai šaukė, kai jis pasakė tradicinį tostą „bula“ ir vienu mauku išgėrė gėrimą.

Šis nestipriai svaiginantis gėrimas, gaminamas iš minėto augalo šaknų, paprastai apibūdinamas kaip dumblino vandens skonio. Jo išgėrus jaučiamas nestiprus veido tirpimas.

„Ačiū, pone prezidente ir Fidžio žmonės, už mums šiandien surengtą šiltą sutikimą, – pasakė princas. – Kunigaikštienė ir aš nekantraujame artimiausias dvi dienas susitikti su kuo daugiau jūsų žmonių.“

Atsargumas dėl Zikos viruso

Fidžis, buvusi britų kolonija, tapo nepriklausomas 1970 metais per ceremoniją tame pačiame Alberto parke, dalyvaujant Harry tėvui princui Charlesui (Čarlzui).

Antradienį tūkstančiai žmonių buvo susirinkę palei maršrutą, kuriuo karališkasis kortežas atvažiavo į Suvą. Poros atvykimas buvo tiesiogiai transliuojamas per 920 tūkst. gyventojų turinčios šalies televiziją.

Fidžio garbės sargybą įspūdinga apranga, įskaitant baltus sijonus zigzagu iškarpyta apačia, Harry apžiūrėjo prisisegęs medalius, pelnytus jam atliekant karinę tarnybą.

Meghan laikėsi medikų patarimų vilkėti uždarus drabužius ir taip iki minimumo sumažinti užsikrėtimo Zikos virusu tikimybę. Ji pasirinko baltą suknelę ilgomis rankovėmis ir priderintą skrybėlaitę.

Naujienos apie Meghan nėštumą sukėlė karališkosios šeimos stebėtojų nerimą dėl Zikos viruso, kuris oficialiai nurodomas tarp pavojų Fidžyje ir Tongoje.

Ekspertai nustatė, kad Zikos virusas yra tiesiogiai susijęs su mikrocefalijos – stiprios naujagimių smegenų deformacijos – atvejų padažnėjimu, tačiau abiejose šiose šalyse šiemet užsikrėtimo atvejų nebuvo.

Kensingtono rūmai nurodė, kad Harry ir Meghan pasitarę su gydytojais nusprendė vykti į šią kelionę.

Ekspertai nurodo, kad užsikrėtimo rizika yra maža, jei keliautojai Zikos viruso paplitimo rajonuose naudoja vabzdžių repelentus, vilki laisvus, šviesių spalvų drabužius ir kai tik įmanoma, būna patalpose.

Karališkosios poros vizitas vyksta rinkimų kampanijos metu. Vėliau antradienį Harry ir Meghan per valstybinius pietus turi susitikti su visų politinių partijų lyderiais.

Ketvirtadienį princas su žmona nuvyks į Tongą, tada trumpam grįš į Australiją, o paskui užbaigs kelionę vizitu Naujojoje Zelandijoje.

GALERIJA

  • Princas Harry ir Meghan Fidžyje sutikti tradicine ceremonija
  • Princas Harry ir Meghan Fidžyje sutikti tradicine ceremonija
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS