R. Čivilytė į sceną sugrįš su pirmuoju vyru Č. Gabaliu | KaunoDiena.lt

R. ČIVILYTĖ Į SCENĄ SUGRĮŠ SU PIRMUOJU VYRU Č. GABALIU

  • 0

Rosita Čivilytė – vokalo profesionalė, per 35-erius  metus scenoje, pelnytai užsitarnavusi scenos divos vardą. Atlikėja, balsu sugebanti suvirpinti net išrankiausio klausytojo širdį, po metų pertraukos tai padarys dar kartą – lapkričio 23 d., Vilniaus „Vaidilos“ teatre.

Šį kartą naujasis atlikėjos koncertas "Neparduodu laisvės" nuskambės visiškai kitaip nei kasmet, rašoma organizatorių pranešime. Akompanuojant "Vilniaus Bigbendui", kuris iki sielos gelmių mylimas ir pažįstamas R. Čivilytės atliekamas dainas leis išgirsti nauju funk‘o ritmu.

„Koncerte skambės geriausios visų laikų dainos iš tolimos praeities, kai pirmą kartą žengiau į nedidelę, bet jaukią sceną, apšviestą kelių ryškių lempų, kurios trumpam apakindavo, bet suteikdavo tiek virpesio ir jaudulio“,  – apie naująjį koncertą su nostalgija prisimindama pirmuosius žingsnius scenoje pasakoja R. Čivilytė.

Atlikėja neslepia, jog šie pirmieji kartai scenoje buvo kartu dar su tuometiniu mylimuoju bei pirmuoju vyru Česlovu Gabaliu. „Su Č. Gabaliu dainavom įvairiomis kalbomis, įvairaus žanro dainas... Viena iš jų išliko mano atminty, kurią bus tikras malonumas atlikti akompanuojant bigbendui, tai grupės "Tower of power" funk stiliaus daina "Soul with a capital S“,– senus laikus prisimena Rosita, tuo pačiu atskleisdama, jog pagrindinis svečias šiame koncerte po ilgos pertraukos bus Č. Gabalis.

Daug laiko praleisdavom scenoje kartu. Atrodė, kad visos dainos sudainuotos, sceniniai drabužiai sudėvėti, visi žodžiai išsakyti, bet...

Atlikėja sako, jog mintis savo koncerte pasirodyti kartu su buvusiu scenos ir gyvenimo partneriu nekilo spontaniškai – reikėjo nemažai laiko, kad Rosita pajustų, jog jų duetui vėl atėjo laikas sugrįžti. „Daug laiko praleisdavom scenoje kartu. Atrodė, kad visos dainos sudainuotos, sceniniai drabužiai sudėvėti, visi žodžiai išsakyti, bet... Laikui bėgant supratau, kad vis gi yra, ką aptarti muzikinėje erdvėje“, – apie atsinaujinusius ryšius su Č. Gabaliu, nesileisdama į asmenines detales, užsimena R. Čivilytė.

Žinomas atlikėjas nebus vienintelis svečias koncerte – kartu su R. Čivilyte scenoje pasirodys ir kiti žinomi atlikėjai, kurie pačią atlikėją privers atsidurti visiškai netikėtame muzikiniame amplua. Šiuos žmones Rosita kol kas laiko paslaptyje, tačiau patikina, jog koncerte ji nustebins ne tik naujomis dainų aranžuotėmis, bet ir atsinaujinusiu stiliumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS