R. ir D. Norvilai apie santykius: svarbu neriboti vienas kito laisvės | KaunoDiena.lt

R. IR D. NORVILAI APIE SANTYKIUS: SVARBU NERIBOTI VIENAS KITO LAISVĖS

  • 1

13,5 metų – tiek vidutiniškai trunka statistinės šeimos gyvenimas iki momento, kai jau abu gali išrėkti, kad nekenčia vienas kito. Kaip atgaivinti santykius, kai skirtis dar nesiruoši, bet ir namo netraukia?

Kaip įkvėpti save ir partnerį, ką reikėtų nuveikti, kai sąjunga trunka penkerius, dešimt, dvidešimt metų? Apie tai pirmadienį 19.30 val. TV3 laidoje „Visi mes žmonės“ kalbės Renata ir Deivis Norvilai, Violeta ir Vilius Tarasovai, Ineta Stasiulytė ir psichologas Mykolas Truncė.

Beveik 13 metų kartu gyvenantys ir dainuojantys R. ir D. Norvilai džiaugiasi, kad santykių atvėsimo kol kas nejaučia. „Tik nereikia mūsų idealizuoti – visko būna, o patarimų dalyti iš viso nemėgstame“, – juokiasi Deivis.

Jo nuomone, atsiprašymas – puikus sprendimas išspręsti konfliktišką situaciją, nes tai paprasta ir nieko nekainuoja.

Renata įsitikinusi, kad kilus konfliktui reikėtų jį čia ir dabar ir išspręsti, o ne palikti kitai dienai. Santykiams ne į naudą blogi, negražūs žodžiai, nes jie sužeidžia širdį ilgam.

Dar svarbu neriboti vienas kito laisvės. Žinomai porai keista girdėti, kai kuris nors draudžia kitam mėgautis savo pomėgiu, tarkim, žmonos neleidžia vyrams žvejoti ar medžioti, ir jie tai turi daryti paslapčia.

Nors šeimoje yra vaikų, reikėtų nepamiršti vienas kito ir skirti dėmesio būtent savo mylimam žmogui.

„Jei visgi kartais norisi pasitarti, kaip elgtis – mėgstu paklausti patarimo mamos ar anytos, o ne naršyti internete ieškant svetimų žmonių patirčių“, – sako Renata.

Dainininkė V. Tarasovienė stebisi šio laiko tendencija „gyventi tik dėl savęs, daryti, ką noriu“.

„Vis dėlto, jei gyveni ne vienas – svarbu ir kito žmogaus interesai. Be to, gyvename visuomenėje, kuri turi taisykles. Tad pabrėžtinas savojo „aš“ iškėlimas poroje tikrai ne į naudą, jei nori – eik vienas į mišką ir gyvenk“, – sako Violeta.

„Burtų nėra. Jei myli – pasistenk!” – atsako dainininkas V. Tarasovas į klausimą, kokie veiksmai padėtų atgaivinti poros santykius.

Pasak aktorės I. Stasiulytės, padėti gali viena santykių atgaivinimo taisyklių – nustoti pataikauti, daryti viską iš meilės, o ne iš baimės ar noro įtikti.

Porų psichologas M. Truncė juokaudamas sako, kad verta nepamiršti, jog santykiai yra vienkartiniai lyg sauskelnės, – jei perdaug pridirbsi, teks pakeisti.

GALERIJA

  • Violeta ir Vilius Tarasovai
  • Mykolas Truncė
  • Ineta Stasiulytė
A. Broko / „Culture Bridge“ ir J. Žalnierukyno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Realistas

Nejau.....,kad ribos turi buti neribotos Atrode viena grazesniu porų. Ir ko gi nepakanka seimos gardelyje. Tikriausiai visko uztenka,bet liudna pasidare ar pasidaro?Kiekvienam savo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS