R. Šakalytė: dalytis ir keisti vaikų gyvenimus – gera | KaunoDiena.lt

R. ŠAKALYTĖ: DALYTIS IR KEISTI VAIKŲ GYVENIMUS – GERA

"Gera ir šilta širdy, kai paaukoji keletą eurų, o pokyčiai tikrai įvyksta", – neabejoja "Išsipildymo akcijos 2018" viena vedėjų Renata Šakalytė-Jakovleva. Moteris tikina, kad šio projekto herojai – mažieji ligoniukai – yra jos stiprybės ir įkvėpimo šaltinis.

Tikri kovotojai

Renata prie "Išsipildymo akcijos" prisideda nuo pat darbo TV3 televizijoje pradžios – ir kaip pagrindinių akcijos koncertų vedėja, ir kaip istorijų garsintoja. "Labai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šitas projektas yra, ši graži iniciatyva virto tradicija, be kurios mes, tikriausiai, nebeįsivaizduojame gražiausių metų švenčių laukimo. Tai tapo mūsų visų gyvenimo dalimi – ir ne tik tų, kurie dalyvauja tame projekte ar kažkaip prie jo prisideda. Prisideda kiekvienas, kuris aukoja "Išsipildymo akcijos" vaikams", – džiaugiasi ji.

Vaikai, kuriuos "Išsipildymo akcijos" komanda vadina herojais, yra tikri kovotojai, sako R.Šakalytė-Jakovleva. "Jie tikrai tokie yra, nes daugelis vaikų paliesti ligos ar negalios. Iš pradžių ši akcija buvo labiau orientuota į vaikus, gyvenančius globos namuose, o ilgainiui tai tapo paramos ir pagalbos akcija ir tiems vaikams, kurie turi sveikatos problemų ir sunkių negalių. Ne visada valstybė yra pajėgi užtikrinti viską, ko jiems trūksta. Dažnai reikia ir vaistų, reabilitacijos, operacijų, medicininės įrangos ligoninėms, kuriose šie vaikai gydosi", – dalijasi žurnalistė.

Kiekvienas žmogus yra ypatingas, nes jo viduje gyvena arkliukas. Mūsų visų arkliukas – gerumas!

"Labai džiaugiuosi, kad visi aukojami pinigai atlieka didelį darbą. Daugybė vaikų iš tikrųjų pajuto pagalbą, daug kas pradėjo džiaugtis gyvenimu, nors atrodė, kad jau nebėra progų. Yra daug vaikų, kurie vaikšto, nors iki šios akcijos sėdėjo neįgaliųjų vežimėliuose. Tiesiog tikrai matau, kad pagalba nėra deklaratyvi, o iš tikrųjų pasiekia savo tikslą, todėl labai gera prie to prisidėti ir būti viso to dalimi", – atvirauja R.Šakalytė-Jakovleva.

Jai pritaria ir paramos akcijos bendražygiai – Marijonas Mikutavičius, Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Mindaugas Stasiulis, Justinas Jankevičius ir Ineta Stasiulytė. Apie "Išsipildymo akciją" žmonėms skelbia visiems jau gerai žinomas simbolis – arkliukas. "Kiekvienas žmogus yra ypatingas, nes jo viduje gyvena arkliukas. Mūsų visų arkliukas – gerumas!" – neabejoja paramos akcijos komanda.

Kitokios svajonės

Šiemet aktyvi moteris globoja vieną "Išsipildymo akcijos" istoriją. "Mano istorijos herojė yra šešerių Mildutė, kuri gimė su įvairiausių ligų ir negalių puokšte. Jai gimus, gydytojų prognozės buvo labai liūdnos – jie sakė, kad mergaitė gali nesulaukti savo pirmojo gimtadienio ir greičiausiai tėveliams teks ją slaugyti tik paliatyviuoju būdu, nes ji gulės ant patalo ir negalės nieko daryti. Šiandien Mildutė pasiekė labai daug: ji sėdi, kalba, gali daug ką padaryti, piešti, mokosi raides, lanko įprastą vaikų darželį", – pasakoja R.Šakalytė-Jakovleva.

Ji prisimena dieną, kai susipažino su Mildute. "Šauniai pabendravome, ji tikrai labai protinga, linksma, visada šypsojosi. Kai į ją žiūrėjau, mačiau labai stiprų žmogų, vaiką. Mes, suaugusieji, manome, kad mūsų problemos yra didžiausios, bet iš tikrųjų jos yra niekinės, palyginti su tomis, kurias turi įveikti ši šešiametė", – neabejoja TV3 televizijos veidu tapusi moteris.

Renata atvirai sako, kad tokios istorijos ją labai įkvepia ir suteikia stiprybės. Šiandien didžiausia Mildutės svajonė – vaikščioti, nes kol kas ji negali to pati padaryti. "Neseniai jai buvo atlikta sėkminga vienos kojytės operacija. Po kurio laiko bus operuojama ir antra kojytė, o tada lauks labai ilgas reabilitacijos laikotarpis. Jei ta reabilitacija bus sėkminga ir nuolat užtikrinama, tai tikrai Mildutės svajonė eiti savo kojelėmis, gal net bėgioti ar šokti, išsipildys. Tas aukas tam ir renkame, kad ji ir kiti panašias istorijas išgyvenantys vaikai gautų pačią efektyviausią medicininę pagalbą", – sako šiųmetės "Išsipildymo akcijos" vedėja.

Lietuviai – atjaučiantys

Ši "Išsipildymo akcija" – jau šešiolikta. Per visus šiuos metus surinktos didžiulės pinigų sumos įrodo, kad lietuviai geba atjausti ir padėti kitam.

"Manau, kad lietuviai turi dideles ir geras širdis. Tik kartais jie savo geras ir dideles širdis slepia po šiaurietiška kauke. Bet, kai reikia, jie tikrai aukoja ir ištiesia pagalbos ranką. Ir aš tai matau ne tik per "Išsipildymo akciją", bet ir per socialiniame tinkle "Facebook" esančią paramos grupę "Vilties spindulėlis", kurią mes kartu su bičiule Rūta sukūrėme, ir ne vieną vaikutį, kuris turi sveikatos problemų ir negalių, kartu su visais prisidėjusiais parėmėme. Žmonės labai noriai aukoja įvairioms reikalingoms sveikatos procedūroms", – pastebi Renata.

Ji mano, kad "Išsipildymo akcijos" sėkmės paslaptis yra labai paprasta – tęstinumas, kuris žmonėms suteikia pasitikėjimo garantą. "Taip pat atskaitomybė ir skaidrumas, nes kiekvienais metais "Išsipildymo akcija" labai sąžiningai, nuosekliai ir atvirai pateikia visą informaciją, kiek surinkta pinigų, kiek yra skiriama kiekvienai istorijai, kaip tie pinigai panaudojami", – pasakoja moteris.

"Pernai turėjome penkias ar šešias trumpas istorijas apie tai, kaip pasikeitė praėjusių metų herojų gyvenimas, kokios pinigų sumos buvo panaudotos. Ir iš tikrųjų, kai žmonės mato, kad jų paaukoti pinigai atliko tokius įstabius dalykus, tada atsiranda dar didesnis pasitikėjimas. Gera ir šilta širdy, kai paaukoji keletą eurų, o pokyčiai tikrai įvyksta. Vieni herojai gal labiau fiziškai sustiprėjo, po reikalingų reabilitacijų pradėjo patys vaikščioti, kalbėti, kai kas pasakė net ir savo pirmuosius žodžius. Man atrodo, kad tokie dalykai negali nejaudinti ir nesuvirpinti širdies", – neabejoja R.Šakalytė-Jakovleva.

Šventinis "Išsipildymo akcijos" paramos koncertas – lapkričio 30 d. 19.30 val. per TV3!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS