Ministras įvertino B. Petrikytės dalyvavimą „Slavianskij bazar“: nesusipratėlis visada atsiras | KaunoDiena.lt

MINISTRAS ĮVERTINO B. PETRIKYTĖS DALYVAVIMĄ „SLAVIANSKIJ BAZAR“: NESUSIPRATĖLIS VISADA ATSIRAS

  • 87

Garsi Lietuvos dainininkė Birutė Petrikytė svečiavosi Baltarusijoje. Moteris dalyvavo karą Ukrainoje remiančio Aliaksandro Lukašenkos festivalyje „Slavianskij bazar“. Tokį dainininkės sprendimą LNK komentavęs kultūros ministras Simonas Kairys sakė, kad Lietuvos kultūros sektoriuje jaučiamas didelis palaikymas Ukrainai, „o vienas ar kitas nesusipratėlis visada atsiras“.

„Mano požiūriu, tai tik patvirtina, kad jeigu yra taisyklė, yra ir išimtis, o išimtis tik patvirtina taisyklę. Kad ir, tarkim, šiandien – visą pusdienį bendraujame tiek su ukrainiečiais, dirbančiais kartu su mūsų kultūros įstaigomis, taip pat ką tik esu iš susirinkimo su kultūros įstaigų vadovais, kur daug kalbame apie Ukrainą bei pagalbą jai. Aš tikrai matau didelį įsitraukimą, supratingumą. Turbūt taisyklė, kad Lietuva žino, kas yra kas, geba atskirti, kur yra kultūra, įvairiausi renginiai, kuriuos išnaudoja propaganda. O vienas ar kitas nesusipratėlis visada atsiras. Tai veikiau išimtis, kuri patvirtina taisyklę, kad Lietuva supranta, apie ką kalba“, – kalbėjo S. Kairys.

Kultūros ministerija nesiima ir neplanuoja imtis griežtos menininkų cenzūros, tad kiekvienas kūrėjas gali pats rinktis, kur jam dalyvauti.

B. Petrikytė / 2022-ųjų „Slavianskij bazar“ festivalio nuotr.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Bėda, kai juos pasigauna priešo propaganda ir tai išnaudoja kaip neva didžiulę temą, didžiulį įvykį.

„Kultūros ministerija visada vengia tokio vaidmens, kad mes netaptume cenzoriais, kurie sakytų, kas koncertuoti gali, o kas negali. Manau, tai nėra prasmingas užsiėmimas, tuo labiau, kad esame demokratiška, vakarietiška valstybė. Ir mes tikrai mažai skirsimės nuo mūsų kaimynų rytuose, jei pradėsime įvedinėti baudas, sudarinėti juoduosius sąrašus – taip, mano galva, būtų netinkama daryti“, – aiškino kultūros ministras.

S. Kairys tiki, kad tokiems įvykiams reikėtų skirti kuo mažiau dėmesio.

„Tiesioginės žalos išvis nėra. Kalbame apie pavienius atvejus, bet bėda, kai juos pasigauna priešo propaganda ir tai išnaudoja kaip neva didžiulę temą, didžiulį įvykį. Manau, kuo mažiau skirsime dėmesį tokiems nesusipratimams, tuo bus paprasčiau. Tokiu būdu mes kaip tik patenkame į propagandines žabangas“, – sakė S. Kairys.

GALERIJA

  • B. Petrikytė
Rašyti komentarą
Komentarai (87)

Anonimas

O aš šiandien Baltarusijoje ! Ir papūskit man kur nesueina. Kur noriu- ten važiuoju ! Nusususių liandzbirkų leidimo neklausiu.

pastebėjimas

1972m. - menas tarnauja liaudžiai...2022m. - menas tarnauja partijai.

Cha cha cha

Nieko tokio vaflinskiene geriau moka dainuot rusiškai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS