S. Nainė: mama prasitarė, kaip jai tekdavo iš nieko priruošti maisto ne tik man, bet ir mano draugams | KaunoDiena.lt

S. NAINĖ: MAMA PRASITARĖ, KAIP JAI TEKDAVO IŠ NIEKO PRIRUOŠTI MAISTO NE TIK MAN, BET IR MANO DRAUGAMS

Šeimos finansai ne visada leisdavo mėgautis sočiu maistu, gausiu stalu ar geresniu pirkiniu, bet namuose visada buvo laukiami ir pietumis pavaišinami visi. Ką turėjo – tuo dalindavosi, kiek turėjo – visiems užtekdavo. Tokiais vaikystės prisiminimais dalinosi dainininkė, verslininkė, nuomonės formuotoja Simona Nainė.

Vaikui baisiausia – nežinomybė

„Vaikams ypač svarbu jaustis saugiai, stabiliai. Nežinomybė, kai nesi tikras, kas tavęs laukia, vaikui yra baisiausia. Atėjęs į dienos centrą jis nusiramina, laiką leidžia jam pažįstamoje, saugioje aplinkoje, žino, kas jos ar jo tą dieną laukia, žino dienos rutiną. Ne kartą lankiausi viename vaikų dienos centre, į kurį kartu su kolegomis veždavome reikalingiausių daiktų, kartu su vaikais leisdavome laiką, mačiau, jog jame vaikų popietės suplanuotos – yra laikas, skirtas ruošti namų užduotis, laikas atlikti tam tikrus darbus, laikas pramogoms“, – sakė atlikėja S. Nainė.

Vaikams ypač svarbu jaustis saugiai, stabiliai. Nežinomybė, kai nesi tikras, kas tavęs laukia, vaikui yra baisiausia.

Simona įsitikinusi, jog tuomet, kai vaikas žino, kas jo laukia, taip pat – savo atsakomybes ir pareigas, jam tai daro tik teigiamą įtaką. „Tiek mano mama, tiek „Olialia“ vadovė Laima labai mumis rūpinosi, nuolat mus prižiūrėdavo, su mumis kalbėdavosi. Jų taikyta ir išugdyta disciplina man davė labai daug – suformavo mane kaip asmenybę, suformavo mano požiūrį į daugelį dalykų, padėjo rasti atsakymus į rūpimus klausimus, pažinti pasaulį, atskirti gerą nuo blogo“, – sakė Simona.

Su tėveliais gyvenome paprastai, neturėjome daug ar ištaigingų dalykų. 

„Mama ir tėtis mane taip pat išmokė dalintis. Su tėveliais gyvenome paprastai, neturėjome daug ar ištaigingų dalykų. Būdavo ir sunkesnių akimirkų, kai, pavyzdžiui, finansai neleisdavo vaišinti visų draugų, o aš juos labai dažnai parvesdavau pietų. Mama niekada gyvenime nėra pasakiusi, kad neturime, negalime priimti. Tik vėliau ji prasitarė, kaip jai tekdavo iš nieko priruošti maisto ne tik man, bet ir mano draugams, – dalinosi Simona. – Kiek turėdavome, tiek užtekdavo, kiek turėdavome, tuo ir dalindavomės – tai labai gerai prisimenu ir noriu, kad visi, bent šį vieną vakarą, paramos koncerto metu dalintųsi.“

„Neturime lygintis, kas kiek parems“

Žinoma nuomonės formuotoja sakė labai gerai suprantanti, kad visi gyvena skirtingai, visų skirtingos galimybės, tačiau taip pat jau ne kartą įrodėme, kad jei atskirai esame silpni – kartu galime nuveikti labai daug. „Jeigu mes suremsime pečius, galime nuversti didžiulius kalnus. Ir nesvarbu – tris eurus, penkis ar dešimt. Aukojant neturime lygintis, kas kiek parems. Svarbiausia, kad kiekvieno mūsų parama, kartu su visų kitų aukomis, yra skiriama ne vienam, o daugybei dienos centrų, kuriuos lanko šimtai vaikų visoje Lietuvoje“, – aukoti kvietė S. Nainė.

Šiandien Simona paramos koncerte „Gelbėkit vaikus“ kalbins vakaro svečius ir pristatys atlikėjus, tarp kurių – Benas Aleksandravičius-ba., Dainotas Varnas, Gabrielė Vilkickytė, Gabrielius Vagelis, Ieva Zasimauskaitė, Jurga Šeduikytė, Merūnas, Monika Liu, Monique, Rokas Yan, grupės „Sisters on Wire“, „The Roop“, „Olialia vaikai“. Paramos koncertui pasirodymus paruošė „Lietuvos balso“ atstovai Nadia ir Vakarė, Simonas ir Gabrielė, Evgenya Redko ir choras „KIVI“, duetus atliks Irūna Puzaraitė ir Marius Jampolskis bei Katažina Zvonkuvienė su dukrele Kornelija.

Tiesioginio „Gelbėkit vaikus“ paramos koncerto per LNK televiziją pradžia –  penktadienio vakarą, 19.30 val.

Paremti „Gelbėkit vaikus“ dienos centrus jau dabar galima telefono numeriu 1407 – auka 3 eurai, 1416 – auka 5 eurai, 1415 – auka 10 eurų. Vaikų dienos centrams skirti didesnę sumą galima portale aukok.lt, pasirinkus projektą „Už vaikystę“.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

nuomonė

Vakar mačiau ją vedėjos vaidmeny per LNK,netinka,Jona s t inka,gerai veda,,Aš esu muzika'',o ji-ne-grubi,rėkia,šaukia,makaluoajsi,nu ne,labai netiko...

AŠ manau tik taip.

Jei rašai , kad meluoja tai parašyk ką meluoja. ? Drąsūs loti kai niekas jūsų nemato .

Onė

Iš kokio konteinerio išlindo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS