Savo augintinių būryje R. Mikelkevičiūtė įsivaizduoja dar ir ožką | KaunoDiena.lt

SAVO AUGINTINIŲ BŪRYJE R. MIKELKEVIČIŪTĖ ĮSIVAIZDUOJA DAR IR OŽKĄ

  • 5

Žavioji televizijos laidų vedėja ir prodiuserė Rūta Mikelkevičiūtė į sostinės priemiestį  persikraustė prieš ketverius metus. Ir nė karto nepasigailėjo, kad didmiesčio triukšmą iškeitė į gamtą, paukščių čiulbėjimą, lapų ošimą, gaidžių giedojimą ir šunų lojimą. Šiuo metu Rūta kartu su vyru Rolandu ir dviem vaikais čia laiko kone aštuoniolika vištų, dvi antis ir tris šunis.

„Man atrodo, kad vaikai turėtų augti su gyvūnais, nes tada jie išmoksta kažkokios bendrystės, jie išmoksta rūpesčio, supranta, kada skauda, jie supranta, kaip reikia dalintis, kaip globoti, kaip mylėti“,  – šeštadienį 17.55 val. LNK laidoje „Gyvūnų pasaulis“ pasakos R. Mikelkevičiūtė.

Rūta nuo pat vaikystės neįsivaizduoja savo gyvenimo be šunų. Tiesa, kai į trijų kambarių butuką atsivedė seterių veislės kalytę Mirtą, mama liepė rinktis – ji arba šuo! 

„Tuomet bute buvo euroremontas padarytas, išklijuoti tapetai, ir aš tiktai žiūriu, šuo su koja, čikst, čikst, staiga atlupo kampeliuką tapetų, su dantim tik fir per visą sieną… Naujas euroremontas... Po šito atvejo mano mama pasakė, žinot, ką, aš gal išeinu“, – šypsodamasi prisimins Rūta.

Tačiau dabar, kai Rūta gyvena nuosavame didžiuliame name ir aplink daugybė vietos, kiekviename kampe rastumėt po augintinį. O norėdama apsaugoti augalus nuo šunų ir vištų, užtvėrė metalinėmis tvoromis. Ne, ne augintinius, o augalus.

„Man patinka tas pilnatvės jausmas, pilni namai. Jie net energetine prasme šilti. Man tai yra svarbu, nenoriu šaltų namų“, – pasakos Rūta. 

Tačiau dabar laidų vedėja Rūta užsigeidė ožkos. „Sakau, klausykit, nusiperkam ožką. Mažytę ožkytę.  Jau su dukra sugalvojom vardą. Net nuvažiavom į turgų pažiūrėti. Ir tada manęs paklausė, ar tu žinai, kad, norint turėti pieno, ožką suvest reikia? Ožio reikia!“ – juokėsi Rūta.

GALERIJA

  • Savo augintinių būryje R. Mikelkevičiūtė įsivaizduoja dar ir ožką
LNK arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Zoogejus

As taip pat myliu ozkas.

pasiulymas

Bunke pasikviesk

tai

geriau didelį veidrodį nusipirktų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS