T. Cruise rizikavo gyvybe ir atliko mirtinai pavojingą šuolį | KaunoDiena.lt

T. CRUISE RIZIKAVO GYVYBE IR ATLIKO MIRTINAI PAVOJINGĄ ŠUOLĮ

  • 0

Panašu, jog aktorius Tom'as Cruise uoliai atidirba kiekvieną savo honorarą.

Garsus vyras Holivude jau seniai pagarsėjo kaip ekstremalas, kino ekrane išdarinėjantis triukus, stingdančius kraują net patyrusiems kaskadininkams. Kino studija „Paramount“ išplatino vaizdo įrašą, kuriame pasakoja apie ypač pavojingo juostos „Neįmanoma misija: atpildo diena“ (angl. „Mission Impossible – Fallout“) kaskadinio triuko kūrimo užkulisius – aktoriaus atliktą HALO šuolį. Pagrindinį vaidmenį kultinėje franšizėje atliekantis T. Cruise atliko jį šokdamas iš 7 500 metrų aukščio, rašoma pranešime spaudai.

HALO – tai šuoliai, atliekami iš ypatingai didelio, 7-10 km aukščio, parašiutą išskleidžiant iki žemės likus vos 600-800 metrų. Iš tokio aukščio žemyn krintantis žmogus išvysto maždaug 320 km/h greitį ir patiria ne tik ledinio vėjo gniaužtus, tačiau ir susiduria su hiperventiliacija, deguonies trūkumu ir staigia slėgio kaita.

Filmo režisieriaus Christopher'io McQuarrie teigimu, specialiai skrydžio imitacijai sukonstruotame įrenginyje T. Cruise ilgai ir kruopščiai ruošėsi HALO šuolio filmavimams, o jam pagaminus specialų apsauginį šalmą, atliko jį. Taip vyras tapo pirmuoju aktoriumi kino istorijoje, prieš filmavimo kameras atlikusiu mirtinai pavojingu laikomą šuolį. 

„Neįmanoma misija“ filmų serija – bene daugiausiai T. Cruise atliktų triukų mačiusi kino franšizė. Įvairiose filmo dalyse aktorius lipo į aukščiausią pasaulio pastatą, kybojo skrendančiame sraigtasparnyje ir patyrė keletą traumų, priversdavusių filmavimus atidėti neribotam laikui.

Rugpjūčio 17 dieną Lietuvoje startuosiančio filmo „Neįmanoma misija: atpildo diena“ įvykių centre dar sykį atsiduria nepailstantis slaptasis agentas Itanas Hantas (akt. T. Cruise). Vykdant paskutinę misiją, nukrypęs nuo užduoties ir gelbėti savo komandą ėmęsis vyras suvokia patarlės „gerais noras pragaras grįstas“ prasmę. Neįvykdžius misijos šiandien pasauliui gresia katastrofa – visiškas žmonijos sunaikinimas.

Itanui ryžusis ištaisyti padarytą klaidą ir pabaigti pradėtą darbą, CŽV ima abejoti slaptojo agento lojalumu ir laiko jį nusikaltėliu. Dabar, kai vyrą medžioja ne tik samdomi žudikai, tačiau ir buvę kolegos, Itanui nelieka nieko kito kaip veikti savarankiškai ir stoti į kovą su visu pasauliu. Tačiau ar agentas, praėjusį sykį leidęs sau suklysti, pasirodys esąs pajėgiu užbėgti už akių globalinei katastrofai?

„Neįmanoma misija: atpildo diena“ – šeštoji kultinės, 1996-aisiais pirmąsyk kinuose parodytos veiksmo filmų serijos dalis. Filmo režisieriaus vairą šįsyk perėmė C. McQuarrie, filmų „Džekas Ryčeris“ ir „Neįmanoma misija: slaptoji tauta“ kūrėjas. Rugpjūčio 17-ą kinus pasieksiančiam filme draugiją aktoriui Tom'ui Cruise kino ekrane palaikys Henry Cavill, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Simon'as Pegg ir Alec'as Baldwin.

GALERIJA

  • Tomas Cruise
  • T. Cruise rizikavo gyvybe ir atliko mirtinai pavojingą šuolį
  • T. Cruise rizikavo gyvybe ir atliko mirtinai pavojingą šuolį
Filmo platintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS