Telšių miesto gimtadienio proga bus įžiebta kalėdinė eglutė | KaunoDiena.lt

TELŠIŲ MIESTO GIMTADIENIO PROGA BUS ĮŽIEBTA KALĖDINĖ EGLUTĖ

  • 1

Su pirmosiomis gruodžio dienomis atskrieja ir 229-asis Telšių miesto gimtadienis. Šiemet jis – tylesnis, ramesnis, tačiau ne mažiau jaukesnis. Kaip ir kasmet Kalėdų eglė bus įžiebta gruodžio 6-ąją. Tik šįkart šventinio laikotarpio pradžią Žemaitijos sostinėje bus paskelbta be gausiai susibūrusių telšiškių ir miesto svečių.

„Kas yra miestas? Miestas esate Jūs, brangūs Telšių gyventojai! Dėkoju, kad jau nebe pirmus metus savo prisidėjimu padedate atskleisti unikalų Telšių grožį, seną miesto istoriją, asmenybes ir geranoriškai puoselėjate viešąsias erdves. Jau tradiciškai gruodžio 6-ąją per visų mūsų mylimo Telšių miesto gimtadienį įžiebdami pagrindinę eglę ir kalėdinėmis šviesos iliuminacijomis papuošdami visas viešąsias erdves, pradėsime skaičiuoti laiką iki didžiųjų švenčių, iki Naujųjų 2021-ųjų metų! Linkiu prasmingo laukimo bei niekada neprarasti tikėjimo, kad drauge galime įveikti visus sunkumus, sukurti stebuklus, o svarbiausia – išsaugoti bendrystę, kuri šiuo metu mums visiems taip reikalinga“,– su miesto gimtadieniu ir artėjančiomis šventėmis sveikino Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Matant savo miestą kaip „didžiuosius namus“, namus už savo kiemo vartelių, ir suprantant, kad dideli dalykai išties yra paprasti, drauge visi susitelkė šventine dvasia alsuojančiai ir žiemos paslaptimi apgaubtai miesto aplinkai kurti. Dėl miesto puošimo sprendimų idėjomis ir patarimais dalinosi miesto floristė Birutė Lekavičiūtė.

Kaip rašoma pranešime, šventiniu laikotarpiu telšiškių laukia daug malonių staigmenų. Katedros aikštėje jau tradicija tapusiame Telšių Naujamiesčio mokyklos mokytojos Rūtos Jonušienės ir jos pagalbininkų papuoštame advento vainike viena po kitos kas savaitę įsižiebia žvakės. Kaip ir kasmet, Katedros aikštėje sukurta Telšiuose veikiančių įmonių, įstaigų ar organizacijų, šeimų ir draugų ratelių kalėdinių eglučių alėja aplink plačiašakę Astos ir Artūro Mikštų dovanotą žaliaskarę. Šiųmetė eglučių alėjos tema – „Trisdešimtosios atkurtos Lietuvos Kalėdos Žemaitijos sostinėje“.

Unikali naujovė – atsakingai ir kruopščiai papuošta pagrindinė Nijolės Bagočienės dovanota kalėdinė eglė miesto centre. Kiekviena šakelė pasidabinusi ryškiomis šiltos spalvos žaižaruojančiomis kalėdinėmis lemputėmis. Ir tai ne viskas! Turgaus aikštėje vaikučių laiškų lauks ir juos Kalėdų seneliui perduos žavioji meškutė su pašto dėžute. Įmetus laišką į ją – pasigirs magiškas garsas.

Bene džiugiausia žinia telšiškiams – po daugelio metų pertraukos atgaivinta tradicija: simboline Kalėdų egle šiemet virs miesto centre ant kalvos stovintis telekomunikacijų bokštas. Tūkstančiais lempučių pasipuošęs ir aukštybėse šviečiantis milžinas visą šventinį laikotarpį jau iš tolo sveikinsis su grįžtančiais namo ir palydės išvykstančius.

„Iš anksto planavome ir uoliai ruošėmės artėjančioms šventėms. Džiugu, kad pavyko viską įgyvendinti, ką buvome užsibrėžę. Esu dėkingas Telšių seniūnijos darbuotojams ir visiems bendruomenės nariams, prisidėjusiems prie šventinio miesto įvaizdžio kūrimo. Dalį papuošimų, laikydamiesi tradicijų, panaudojome iš ankstesnių metų, dalį – atsinaujinome ir viešąsias miesto erdves papildėme nematytomis detalėmis. Nuoširdžiai sveikinu visus gyventojus su Telšių gimtadieniu ir artėjančių švenčių proga! Linkiu sveikatos, susiklausymo, santarvės ir viltingų 2021-ųjų metų. Tikiuosi, kad, peržengus Naujųjų metų slenkstį, galiausiai grįšime į įprastą ritmą ir šiųmete geriausia dovana taps visų mūsų sveikata!“ – linkėjo Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas.

Džiaugsmai ir pramogos mūsų mažiesiems šiemet taip pat nepaliko užnugaryje. Telšių kultūros centras pasirūpino, kad jauniausius telšiškius pasiektų pamokantys Nykštuko Barzduko laiškai su užduočių kortelėmis ir virtualūs Kalėdų senelio sveikinimai iš tradicinės Kalėdų senelio ambasados.

„Metai buvo ypatingi: kupini iššūkių ir netikėtumų. Dėl pandemijos praradus galimybę stiprinti kultūrinį gyvenimą Telšiuose, turėjome ieškoti kitokių sprendimų tam, kad pateisintume menų miesto vardą. Žemaitijos sostinės gyventojų stiprybė – vienybėje. Visuomet mūsų bendruomenė išsiskyrė gebėjimu susitelkti ir drauge įveikti gyvenimo mestus iššūkius. Sunkiai pasiektus rezultatus matome jau dabar: net ir paveikti nuotolio, mes nesusvetimėjome, o tik pakeitėme bendravimo formą, persikeldami į virtualią erdvę“, – dėkodamas už viešojoje erdvėje matomą palaikymą ir kviesdamas džiuginti mažuosius kalėdiniais sveikinimais, kalbėjo Telšių kultūros centro direktorius Linas Ulkštinas.

Gruodžio 6-ąją, Telšių miesto gimtadienio dieną, socialinio tinklo „Facebook“ Telšių rajono savivaldybės, Telšių kultūros centro ir Telšiai Kultūra puslapių paskyrose pasirodys pačios miesto bendruomenės kurtas muzikinis vaizdo sveikinimas, skirtas visiems Telšių miesto gyventojams.

GALERIJA

  • Telšių miesto gimtadienio proga bus įžiebta kalėdinė eglutė
  • Telšių miesto gimtadienio proga bus įžiebta kalėdinė eglutė
  • Telšių miesto gimtadienio proga bus įžiebta kalėdinė eglutė
  • Telšių miesto gimtadienio proga bus įžiebta kalėdinė eglutė
  • Telšių miesto gimtadienio proga bus įžiebta kalėdinė eglutė
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuomone

Pagarba zemaiciams. Turi egle, o ne kugi, kaip didieji miestai. Zemaiciai nuo amziu yra kieti. Vertina tik tikrasias vertybe.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS