Tinklaraštininkė S. Burbaitė – apie svajonių namus, atsakingą vartojimą ir vandenį | KaunoDiena.lt

TINKLARAŠTININKĖ S. BURBAITĖ – APIE SVAJONIŲ NAMUS, ATSAKINGĄ VARTOJIMĄ IR VANDENĮ

  • 1

Tinklaraštininkė, knygos „Tavo geriausia draugė“ autorė Simona Burbaitė su draugu prasidėjus pavasariui persikraustė į naują butą Vilniaus senamiestyje. Nors pora vis dar gyvena „ant dėžių“, tiki, kad kiekvienas daiktas ras savo vietą, o virtuvėje greitai vyks draugų vakarienės. Simona prisipažįsta – virtuvė jai yra ypatinga vieta, kurioje ji ne tik gamina, bet ir skiria laiko sau pasimėgauti stikline vandens ar puodeliu kavos.

Susikūrė svajonių namus

Kaip pasakoja Simona, viziją, kaip turėtų atrodyti namai, ji turėjo dar net nepradėjusi planuoti įsigyti būsto – sąmoningai dėliodavosi, kas kurioje vietoje turėtų būti, atrodyti, kokios medžiagos būtų naudojamos. „Inspiracijų namams ieškodavau internete, dažnai stabtelėdavau interjero parduotuvėse, – apie tai, kaip kūrė savo namus, pasakoja tinklaraštininkė. – Mano gyvenimas siejasi su mada, tad natūralu, kad domiuosi ir stilingais namais. Neįsivaizduoju, kad galėčiau gyventi kitokiuose namuose, ir labai džiaugiuosi su draugu radusi svajonių būstą. Jis labai šviesus, čia tiesiog gera būti.“

Prieš įsirengdami namus, Simona su draugu iškart nusprendė per daug neapsikrauti daiktais. Jų nuomone, erdvėje, kuri yra didelė, estetiška ir švari, tarsi lengviau kvėpuoti. „Visgi yra vienas paradoksas – šiuo metu vis dar gyvename ant dėžių, – šypsosi Simona. – Tačiau suprantame, kad tai yra laikinas etapas ir netgi juo mėgaujamės. Patys norėjome kuo greičiau įsikraustyti ir gyventi savo namuose.“

„Stengiuosi gurkšnoti vandenį visą dieną, niekada nelaukiu, kol būsiu visai ištroškusi.

Virtuvė – namų centras

Kalbėdama apie namų erdves, Simona atskleidė išskirtinį dėmesį skyrusi virtuvei, kuri yra tikras namų centras. „Norėjome virtuvės, kuri ne tik atliktų pirminę savo funkciją, bet ir taptų centru, kuriame su draugais gaminsime vakarienę ir leisime laiką. Mėgstu gražų, estetišką maistą, tad ir svajonių virtuvę įsivaizduoju tokią“, – atskleidžia Simona.

Atsakingu vartojimu jau daugiau nei trejus metus aktyviai besidominti tinklaraštininkė sako, kad virtuvėje gimsta ne tik naujos patiekalų idėjos, bet čia ji mėgsta mėgautis kava arba vandeniu. „Gyvendama Panevėžyje visada gėriau vandenį iš čiaupo, tačiau Vilniaus senamiestyje jis man nėra toks skanus. Naujuose namuose įsirengėme maišytuvą su filtru, tad be problemų piluosi vandens į savo gertuvę ar naudoju jį prietaisams. Šis vanduo yra natūraliai skanus“, – pabrėžia ji.

Simona pasakoja, kad mato kaimynus, kurie kasdien namo nešasi 5 litrų butelius. Jos nuomone, tai ne tik labai nepatogu, bet ir neekologiška, nes šių butelių taromatuose nepriimama.

Kasdien – dėmesys vandeniui

Tinklaraštininkė S. Burbaitė prisipažįsta – kasdien ji išgeria labai daug vandens, todėl neretai jį paskanina įvairiais priedais. „Stengiuosi gurkšnoti vandenį visą dieną, niekada nelaukiu, kol būsiu visai ištroškusi. Jei kas nors nemėgsta vandens, turiu vieną labai efektyvų patarimą: pasistenkite, kad vandens gėrimas būtų atrakcija ne tik jums, bet ir kitiems! Tai galime pasiekti įdomiais daugkartiniais buteliukais, gertuvėmis arba pagardinimais“, – sako ji.

S. Burbaitės receptai, kaip paskaninti vandenį:

Drungnas vanduo su medumi ir citrina. Prieš eidama miegoti ir vos tik atsikėlusi išgeriu stiklinę vandens, kadangi miegant organizmas natūraliai išeikvoja skysčių. Taip pat stiklinė vandens ryte pašalins per naktį susikaupusius toksinus. Stengiuosi gerti drungną vandenį, o kad būtų skaniau, į jį įsimetu citrinos ir šaukštelį medaus.

Gazuotas vanduo su mėta, agurkais, avietėmis, citrina, apelsinais. Dažnai sulaukiu klausimo, ar geriu gazuotą vandenį? Taip, geriu ir nemanau, kad yra labai didelis skirtumas nuo negazuoto, nebent turite jautrų skrandį, tada didesnis gazuoto vandens kiekis gali jį sudirginti. Svarbiau yra atsisakyti saldintų gėrimų, kurie turi labai daug kalorijų ir organizmui nesuteikia jokios naudos, o ir troškulį numalšina trumpam.

Karštas vanduo su ciberžolės arbata. Žinau, kad ciberžolė nuo seno laikoma vaistu. Pasirodo, ne veltui. Paaiškėjo, kad šio prieskonio veiklioji medžiaga – kurkuminas – itin aktyvus antioksidantas. Ciberžolė veiksmingai malšina lėtinį uždegimą ir skausmą, kovoja su bakterijomis, grybeliu. Tačiau nepadauginkite – dėl pernelyg didelio ciberžolės kiekio gali kilti alerginės reakcijos, virškinimo sutrikimų. Užpilti arbatą rekomenduojama verdančiu vandeniu.

GALERIJA

  • Tinklaraštininkė S. Burbaitė – apie svajonių namus, atsakingą vartojimą ir vandenį
  • Tinklaraštininkė S. Burbaitė – apie svajonių namus, atsakingą vartojimą ir vandenį
  • Tinklaraštininkė S. Burbaitė – apie svajonių namus, atsakingą vartojimą ir vandenį
Asmeninio archyvo ir Shutterstock nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senis

Specialistė :DDDDDDDDDDDD

SUSIJUSIOS NAUJIENOS