Užsienio miestai jau varžosi, kurio eglė – įspūdingesnė | KaunoDiena.lt

UŽSIENIO MIESTAI JAU VARŽOSI, KURIO EGLĖ – ĮSPŪDINGESNĖ

  • 1

Kol Lietuvos miestai tik ruošiasi puošti Kalėdų egles, pasaulyje miestai jau lenktyniauja, kurio – įspūdingesnė, praneša LNK.

Pietinis Ispanijos miestas Granada įžiebti Kalėdų simbolį – eglę – patikėjo garsios flamenko gitaristų dinastijos muzikantui Chuanui Abičuelui Nietui. Nors iki Kalėdų daugiau nei mėnuo, juntama šventinė nuotaika. Ši eglė esą ne tik aukščiausia Ispanijoje, bet ir Europoje – bent kol kas. Ji siekia 57 metrus. Dangų nušvietė ir fejerverkai.

Stebint minioms, savąją eglę įžiebė ir kitas miestas Badalona, esantis šiaurės rytų Ispanijoje. Nors eglė žemesnė keliolika metrų, tikrą spalvų magiją kuria 82 tūkst. LED lempučių.

„Tai graži šventė vaikams ir suaugusiems. Gera matyti tiek daug besidžiaugiančių žmonių ir miestą, pasidabinusį Kalėdoms“, – sakė ispanas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Žaliaskarė atkeliavo ir pas JAV prezidentą. Skambant orkestrui, kirstinė eglė atvežta vežimu. Ją pasitiko pirmoji ponia Jill Biden, kurią supo kariškių šeimų vaikai. Ši eglė iš Šiaurės Karolinos ūkio puoš rūmų mėlynąją salę.

„Iš anksto visiems linkiu linksmų Kalėdų ir laimingos Padėkos dienos. Buvo labai malonu, kad šiandien prie mūsų prisijungė karių šeimos su vaikais. Kai kurie sakė, kad dar niekada nėra matę tokios didelės eglutės. Tikiuosi, kad per šventes visi sugrįšite su savo šeimomis, prisijungsite prie mūsų ir ateisite apžiūrėti eglės, kuri bus papuošta. Ačiū, kad esate. Linksmų švenčių!“ – kalbėjo J. Biden.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bukit zmones

nu nepradekit bent siais metais tu idiotisku varzytuviu - kurio miesto graziausia, graziausiu penketukas, negraziausiu desimtukas... nu niekam neidomios sitos nesamones, tikrai svarbesniu dalyku siais laikais yra uz egliu runkimus. Vienintelis rezultatas - nestabilios visuomenes dalies kirsinimas. O egles visos grazios!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS