Verslo ir santuokos griūtį išgyvenęs R. Vyšniauskas – ant naujo gyvenimo etapo slenksčio | KaunoDiena.lt

VERSLO IR SANTUOKOS GRIŪTĮ IŠGYVENĘS R. VYŠNIAUSKAS – ANT NAUJO GYVENIMO ETAPO SLENKSČIO

  • 5

Sporto pasiekimais, nesėkmėmis ir audringais vakarėliais kadaise garsėjęs Ramūnas Vyšniauskas, būdamas vos 38-erių, paskelbė, kad pasitraukia iš profesionalaus sporto. Tada, kaip pats sako, prasidėjo tikras gyvenimas. Vis dar nemokėdamas gyventi savarankiškai ir pasirūpinti savimi, Ramūnas sukūrė šeimą. Po aštuonerių metų santuoka iširo, tačiau tai tebuvo vienas etapas iš net kelerius metus trukusio nesėkmių ruožo.

Neturėdamas didelės patirties verslo kūrime Ramūnas atidarė jaunimui skirtą restoranų tinklą „Vyšnia“. Kai atrodė, kad viskas klostosi sėkmingai, restoranų daugėjo, pasikeitė įstatymai Lietuvoje ir Vyšniuko verslas sužlugo. Ant Ramūno pečių nugulė didžiulės skolos, tačiau buvęs sportininkas nepasidavė. Sako, būtų buvę lengviau skelbti bankrotą, tačiau vyras nenorėjo niekam likti skolingas.

„Oj, tiek buvo tų lūžių tokių... Bet dabar, kaip suprantu, kad tie lūžiai žmogui reikalingi. Kokia didžiausia motyvacija yra kažką daryt? Tai yra du dalykai. Tuščios kišenės ir sudaužyta širdis. Jeigu taip yra, kalnus gali nuversti“, – LNK laidoje „Bus visko“ šį vakarą prisipažins R. Vyšniauskas.

Buvęs sportininkas prisipažįsta, kad kurti naujas verslo idėjas, kai tave slegia skolos, nėra lengva, tačiau Ramūnas atviras – jis neturėjo kitos išeities ir sako, kad buvo visiškam dugne, todėl nebuvo sunku atsispirti. Vyšniukas įsitikinęs, kad sunkumai amžinai nesitęsia, sėkmės reikia mokėti išlaukti. Klaipėdos universitete bakalauro studijas baigęs sportininkas tęsė mokslus verslo mokykloje JAV. Vyras nesigėdijo pasakoti aplinkiniams savo situacijos ir kviesti drauge imtis naujų projektų.

„Mano sportas man milijonų neatnešė, bet atnešė man daug labai pažinčių ir dėka jų gali sugalvot verslą neturėdamas išvis pinigų, pritraukti partnerį, pritraukti daug pinigų“, – LNK laidoje „Bus visko“ šį antradienio vakarą, 20 val., pasakos Ramūnas.

Per dvejus metus Vyšniukas sako sėkmingai investavęs į žemės ūkį, gaiviųjų gėrimų gamybą, elektroninį sportą ir net grįžęs į maitinimo verslą. Visa tai buvęs sportininkas padarė patikėjęs savo ir partnerių pinigus tarptautiniam investicijų fondui. Vyšniukas atvirauja, kad šiandien jis yra sparčiai augančio japoniško restoranų tinklo dalininkas, tačiau pats nei viename restorane kol kas nėra buvęs.

Naujausia Ramūno aistra – kompiuteriniai žaidimai, dar kitaip vadinami elektroniniu sportu. Ramūnas sako greitai atidarysiantis pirmąją Lietuvoje esporto areną, į kurią jau investuota 300 tūkst. eurų. Pasibaigus pandemijai, verslininkas planuoja tokių arenų Lietuvoje atidaryti dar dvidešimt ir dešimt Latvijoje, o ateityje plėstis į Meksiką bei JAV. Per dvejus metus į „Cyber X“ arenų verslą ketinama investuoti dešimt milijonų eurų.

„Net universitetuose jau yra elektroninio sporto katedros. Kaip aš anksčiau įsivaizduodavau kompiuterinį žaidimą? Akinukai, čipsai, toks kliupikas sėdi, žaidžia... Iš tikrųjų ne, čia dirba patys geriausi treneriai pasaulyje. Vyksta turnyrai su 35 milijonų priziniais fondais. Žaidėjų mityba sureguliuota, jie eina sportuoti kiekvieną dieną. Noriu, kad su naujų klubų atėjimais į Lietuvą čia atsirastų esporto kultūra“, – pasakos Vyšniukas.

44-erių R. Vyšniauskas šiandien visa galva pasinėręs į verslą ir prisipažįsta, kad antros pusės neturi ir bent jau kol kas tikrai neieško. Sako, man visos moterys gražios, tačiau šiandien vyras džiaugiasi laisvės suteikiamu komfortu ir atvirauja, kad jau kuris laikas gyvena Vilniaus centre įsikūrusiame viešbutyje. Savo namais Ramūnas vadina Klaipėdą, į kurią grįžta kiekvieną savaitgalį. Ten jo laukia vaikai, devynerių metų sūnus Ąžuolas ir šešerių dukra Ramunė. Vyras atvirauja, kad kasdien eina pasivaikščiot prie jūros, taip pailsi jo kūnas ir protas, o pirmadienį vėl kimba į darbus greitai duris atversiančioje Vilniaus esporto arenoje.

Interviu su R. Vyšniausku – laidoje „Bus visko“ šį antradienio vakarą, 20 val., per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ALGIS

Tai vaikščiojanti nesekmė ,, nereikėjo dopingą ryt .

Ieva

Tik vietinės reikšmės sportininkas, be dopingo ir Klaipėdoje nelaimėtu.

Gal geriau

Gal geriau tegi uzsiima kas ka supranta, jei zmogus suprants sporta tai tegu sportuoja, o verslas tai skirtingos dimensijos. Juo labiau jei turejo patirties ir nesekmiu, tai kas dabar laukia? Tereneriu butu ir gyventu kogero be stresu ir neblogai. Cia tik nuomone be pykcio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS