Vokietijoje nutrauktas „Rammstein“ lyderio tyrimas dėl galimos prievartos | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE NUTRAUKTAS „RAMMSTEIN“ LYDERIO TYRIMAS DĖL GALIMOS PRIEVARTOS

  • 2

Berlyno prokurorai antradienį pranešė, kad nutraukė tyrimą dėl Vokietijos metalo grupės „Rammstein“ lyderio lyderio Tillo Lindemanno (Tilo Lindemano), pradėto pasirodžius pranešimams apie moterų apsvaiginimą, seksualinį priekabiavimą ir prievartavimą vakarėliuose po pasirodymų.

Per pradinį tyrimą nepaaiškėjo jokių įrodymų apie šiuos teiginius ir jokie kaltinimai nebus pateikti, sakoma prokurorų pareiškime. „Rammstein“ nurodė atmetanti kaltinimus.

Tyrimas buvo pradėtas birželį, kelioms moterims socialinėje žiniasklaidoje pareiškus, kad po „Rammstein“ koncertų vykusiuose vakarėliuose jos buvo apsvaigintos ir kad jomis buvo seksualiai pasinaudota.

60 metų T. Lindemannas įtarimus paneigė, o jo advokatai teigė, kad kaltinimai be jokių išimčių yra neteisingi.

Berlyne įsikūrusi teisės firma „Schertz Bergmann“ sveikino sprendimą nutraukti tyrimą ir sakė, jog tai įrodo, kad nebuvo pagrindo socialinėje žiniasklaidoje ir spaudoje reikšti šiuos labai rimtus įtarimus jos klientui T. Lindemannui.

Firma pridūrė, kad bus imtasi teisinių veiksmų dėl T. Lindemanno neteisingo pavaizdavimo.

Skandalas kilo vienai jaunai airei socialiniuose tinkluose paskelbus, kad anksčiau Vilniuje vykusio vakarėlio užkulisiuose T. Lindemannas ją buvo apsvaiginęs narkotikais ir pasiūlęs jai pasimylėti.

Tuomet panašios istorijos pasipylė tokiose platformose kaip „X“, „Instagram“ ir „YouTube“.

Dėl kilusio triukšmo buvo atšaukti keli vakarėliai po „Rammstein“ koncertų, o įrašų studija „Universal Music“ nutraukė rinkodarą dėl šios grupės.

1994 metais įkurta industrinio metalo grupė „Rammstein“ garsėja skambiais gitarų rifais, tabu laužymu ir teatrališkais scenos pasirodymais su daugybe pirotechnikos.

Grupės dainose gvildenamos įvairios temos – nuo kanibalizmo iki nekrofilijos, o pats grupės pavadinimas primena 1988 metų Ramšteino aviacijos šou katastrofą, per kurią žuvo 70 žmonių ir daugiau nei 1 000 buvo sužeista.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Labai

šlykštus senis!

Anonimas

Dideles babkes ir Vokietijoe viska sprendzia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS