Žymių žmonių išpažintys: negerti yra smagu | KaunoDiena.lt

ŽYMIŲ ŽMONIŲ IŠPAŽINTYS: NEGERTI YRA SMAGU

  • 3

Šį penktadienio vakarą laidoje „KK2 penktadienis“ žinomi žmonės pasakos apie kovą su alkoholiu bei apie tai, kaip jiems pavyko išlipti iš šio liūno.

Seimo narys Egidijus Vareikis laidoje kalbės, kad jis 20 metų nuolat vartojo alkoholį, bei sakys, kad kovojant su alkoholizmu būtina specialistų pagalba.

„Galbūt neįtikėtina, bet aš nesu tiek prisprogęs, kad nieko neatsiminčiau. Mano problema ta, kad į tai ėjau po truputį. Aš dirbau tokį darbą, kur kiekvieną vakarą buvo galima gauti gėrimo: priėmimai, vakarėliai ir diplomatija, ir nereikėjo kiekvieną vakarą nusitašyti. Bet per 20 metų tas susikaupė į tai, kad man reikėjo imtis radikalių permainų“, – sakė E. Vareikis.

Politikas kalbės, kad daugelis lietuvių bando kovoti su alkoholizmu tiesiog negerdami, tačiau E. Vareikis sakys, kad tokia praktika retai padeda, – būtina suprasti, kad negerti alkoholio yra gerai.

Kaip aš nemėgstu žvejoti, kaip nemėgstu baleto, taip ir alkoholis yra toks dalykas, kuris mano gyvenime neegzistuoja.

„Pradžioje problemą bandžiau spręsti „susiimdamas“, tai yra, tiesiog negerdamas. Daugelis mano, kad tai gerai, bet tokiu metu žmogus būna piktas, irzlus ir veda tai prie to kad žmogus „atkrinta“, nes žmogus tada galvoja, kad gali „susiimti“ ir tik truputį išgerti. Turi ateiti momentas, kai supranti, kad negerti yra smagu. Žmonės sako, kad turiu valios, nes negeriu, kai visi geria. Bet tai netiesa. Man nereikia valios, aš tiesiog neturiu to gėrimo „failo“. Kaip aš nemėgstu žvejoti, kaip nemėgstu baleto, taip ir alkoholis yra toks dalykas, kuris mano gyvenime neegzistuoja“, – laidoje kalbės Seimo narys.

Laidoje dalyvavęs TV laidos „24 valandos“ žurnalistas Žilvinas Žitkus kalbės, kad alkoholizmas yra labai didelė Lietuvos bėda, kurią valdžia turi pagaliau spręsti.

„Ten kur nuvažiuojame spręsti problemų, alkoholis sudaro gal 50 proc. jų priežasčių. Ūkininkai man ne kartą yra sakę, kad yra darbininkų trūkumas. Tie, kurie šiek tiek geresni buvo, tai išvažiavo į užsienį, tie, kas likę – nenori dirbti. Manęs prašo, kad atvesčiau bent tokį darbuotoją, kad kuris išgerdinėdamas dirbtų. Dabar ūkininkas sumoka avansą ir savaitę nemato darbuotojo, o derliaus metu laukai nelaukia“, – pasakos Ž. Žitkus.

Dainininkė ir renginių vedėja Nijolė Pareigytė–Rukaitienė pasakos, kad „užsikodavimui“ ruošėsi apie pusę metų bei visiškai nesigaili šio žingsnio.

Aš prisiruošiau nueiti pas vieną psichoterapeutą. Ir po kodo išėjusi supratau, kad viskas bus kitaip.

„Aš prisiruošiau nueiti pas vieną psichoterapeutą. Ir po kodo išėjusi supratau, kad viskas bus kitaip. Dar man mama sakė, kad kam tu čia visiems pasakoji, visi dabar galvoja, kad esi didžiausia alkoholikė visuomenėje. Bet aš labai džiaugiuosi, kad apie tai kalbu, sulaukiu labai daug žinučių ir galiu padėti žmonėms“, – laidoje kalbės N. Pareigytė.

Laidoje dalyvavęs choreografas Jurijus Smoriginas sakys, kad kovoti su alkoholizmu Lietuvoje reikia ne draudimais, bet edukacija. „Aš visiškai nesu prieš alkoholį, aš – prieš žmones, kurie iš to daro verslą. Žmonės ne šiaip sugalvojo alkoholį. Štai ir raudonas vynas – prabanga, ir jeigu nuvažiuoji į kurortą, ar nesmagu išgerti balto vyno. Tai yra sena žmonijos kultūra. Kiekvienas draudimas yra nusikaltimas, žmogus – ne gyvuliukas, reikia rasti kelią per jo protą, per smegenis“, – sakė J. Smoriginas.

„KK2 penktadienis“ – šį vakarą 19 val. 30 min. per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

antanas

bet prie to kad negert turi suprast pats ,juoki draudimai yra nulis.as rukiau visa gyvenima i diena po 2 pakelius ,meciau rukyt iskart kada supratau kad kencia sveikata

V

O kuo šis žmogus įžymus? Kad girtas su slojikeliu po Europą skraidė,ar kad girtas žmoną mušė?

amnezija

o isgerus jura iki keliu ir dar smagiau gal jau uzmirso

SUSIJUSIOS NAUJIENOS