Emigrantas V. Jastremskas priviliojo į Londoną žaisti brolius Lavrinovičius | KaunoDiena.lt

EMIGRANTAS V. JASTREMSKAS PRIVILIOJO Į LONDONĄ ŽAISTI BROLIUS LAVRINOVIČIUS

  • 0

Vilius Jastremskas, kuriam dabar 24-eri, dar paauglystėje nusprendė, kad nori pagyventi užsienyje. Mokykloje besimokantis vaikinas pranešė naujieną tėvams ir, susikrovęs daiktus, išvyko laimės ieškoti  į Londoną.

„Esu vienturtis, todėl, žinoma, kad mama buvo šokiruota, bet pasakė – jeigu neišleisiu, būsiu bloga mama. Taigi tėvai palaikė ir viskas išėjo į gera“, – pradeda pasakojimą Vilius.

Kai paauglys pradėjo savarankiškai gyventi viename Europos megapolių, greitai išaiškėjo, kad pačiam viskuo rūpintis nėra paprasta. „Tikrai užsigrūdinau, manau, kad ta patirtis man praverčia ir dabar gyvenime“, – sako pašnekovas.

Vaikinas nuo pat pradžių siekė tapti savarankišku, bet neslepia, kad be tėvų pagalbos jam nebūtų pavykę. Tėvai siuntė pinigų, bet ir jų ne visada užtekdavo, tad jaunuolis ėmėsi apsaugininko naktiniame klube darbo. Tai neblogas darbas asmenims, norintiems greitų pinigų. Tačiau Vilius sako greitai supratęs, kad didesnių perspektyvų šiame darbe negali tikėtis, nors kaskart rizikuoji savo sveikata. Jaunuolis ėmė dairytis kitų karjeros galimybių. „Baigiau krepšinio mokyklą, čia atvykęs irgi žaidžiau, todėl būdamas 18 metų viename Anglijos lietuvių krepšinio klube pradėjau treniruoti vyrus. Žaidėme mėgėjų lygoje ir Anglijos nacionalinėje lygoje, ketvirtame divizione. Porą metų treniravau komandą, tada perėjau į kitą lietuvių komandą, tada koledže, kuriame mokiausi“, – apie naują karjeros kelią pasakoja Vilius.

Informacija apie atvykėlį krepšinio trenerį netruko pasklisti po nedidelį šalies, einančios iš proto dėl futbolo, krepšinio pasaulį. Tuomet į Vilių atkreipė dėmesį ir vienas pasiturintis vietos gyventojas, turėjęs svajonę Londone sukurti europinio lygio krepšinio klubą. „Jis jau buvo matęs „Žalgirio“ varžybas, todėl žinojo, kokie lietuviai yra išprotėję dėl krepšinio. Jo tikslas buvo, kad „London City Rollers“ ekipa taptų lietuviška ir kad pavyktų pritraukti daug sirgalių“, – prisimena Vilius.

Tokiu būdu praėjusią vasarą Vilius gavo pasiūlymą imtis rimto projekto – į Londoną privilioti žinomų krepšininkų iš Lietuvos. Ilgai negalvojęs Vilius pasiūlė pasikviesti brolius Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius, o po savaitės jau turėjo su jais pasirašytą sutartį. Vos tik žinia buvo paskelbta, vietos lietuvių bendruomenė ėmė eiti iš proto. Netrukus su klubu susisiekė ir nacionalinis transliuotojas BBC, susidomėjęs broliais krepšininkais.

Bendradarbiavimas su broliais truko iki šių metų pradžios. Kodėl jis nutrūko ir ką dabar planuoja Viliaus, sužinosite šį antradienį LRT TELEVIZIJOS laidoje „(Ne)emigrantai“, rodomoje 19.30.val.

GALERIJA

  • Emigrantas V. Jastremskas priviliojo į Londoną žaisti brolius Lavrinovičius
LRT arch. nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS