Emigrantės gyvenimą sugriovė jos vyrai | KaunoDiena.lt

EMIGRANTĖS GYVENIMĄ SUGRIOVĖ JOS VYRAI

  • 1

Jeigu ne vyrai, į nedidelį Airijos miestelį Fermojų emigravusios Liudmilos Kvošienės gyvenimas būtų daug gražesnis.

Tie, kuriuos ji mylėjo ir pasitikėjo, pačiais žiauriausiais būdais šią moterį kankino. LRT Televizijos laidos „Emigrantai“ herojė Liudmila išdidžiai kovėsi ne tik dėl savęs, bet ir dėl trijų vaikų. „Aš nežinau, kaip aš ištvėriau. Aš nežinau, kaip dar nenuvažiavo mano stogas“, – šį vakarą sakys ji.

L. Kvošienė Lietuvoje gyveno su pirmąja gyvenimo meile, vyru, su kuriuo susilaukė dviejų dukrų. Pinigų šeimai netrūko, tačiau santykiai atšalo. Tiesa, tai dar ne viskas – buvęs mylimasis pradėjo prieš Liudmilą kelti ranką, o dar vėliau ir susirado kitą moterį. Jaunystėje prasidėjusi meilė staiga baigėsi, o gyvenimas nuosavuose namuose tapo nesibaigiančiu pragaru, sako Liudmila.

Išvažiuoti gyventi į užsienį moteris niekada nesvajojo, ji puikiai suvokė, kad ten bus sunku, ypač nemokant anglų kalbos. „Gal niekada ir nebūčiau emigravusi, bet sugriuvusi santuoka mane iki to po truputį privedė. Iš pradžių dar bandžiau kabintis Lietuvoje, bet supratau, kad viena aš nepajėgsiu“, – atvirai laidoje „Emigrantai“ pasakos L. Kvošienė. Atvykusi į Airiją ji neturėjo nieko, tik kelis lagaminus senų drabužių ir automobilį.

Pradėjusi gyvenimą emigracijoje lietuvė prisipažįsta pažeidusi griežtus vaiko teisių įstatymus – palikdavo nepilnametes dukras be priežiūros. „Puikiai žinojau, kad iš manęs jas gali net gi atimti, bet rizikuodavau“, – „Emigrantuose“ sakys Liudmila. Moteris suprato, kad jai reikia ne tik pagalbos, bet ir emocinio ryšio. Liudmila jautėsi per daug vieniša, tad į emigrantams skirtą laikraštį ji įdėjo skelbimą, kad ieško draugo.

Šiandien Liudmilos namuose jau trys vaikai. Trečiasis – dabar jau beveik dešimties metukų sūnelis Lukas atsirado būtent po skelbimo. Ji pastojo nuo nuotykių ieškojusio lietuvio emigranto. Tik vėliau paaiškėjo, kad jis tuo pačiu metu turėjo kitą šeimą. „Negalėjau net įtarti, kad jis turi kitą moterį. Man buvo kuriamos pasakos, o aš naiviai viskuo tikėjau“, – sako Liudmila.

Vienas vyras – dvi nėščiosios tuo pačiu metu. Istorija, kaip iš meksikietiškų serialų. Socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ – šį vakarą 19.30 val. per LRT Televiziją. Reportažus rengia Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

GALERIJA

  • Emigrantės gyvenimą sugriovė jos vyrai
  • Emigrantės gyvenimą sugriovė jos vyrai
  • Emigrantės gyvenimą sugriovė jos vyrai
LRT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Paulius

Ta Kvošienė truputį kvoštelėjusi.Išvykti į užsienį nemokant anglų kalbos ir dar su dviem nepilnamečiais vaikais - tai tikra avantiūra.Vokiečiai šmaikščiai pasišaipytų iš tokiu "keliauninkų "sakydami;Tu was fuer Vaterland - wandere aus!(Prisidėk kuo nors prie tėvynės klestėjimo-emigruok!)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS