Italijoje gyvenanti lietuvė – apie italų požiūrį į šalį bauginantį koronavirusą | KaunoDiena.lt

ITALIJOJE GYVENANTI LIETUVĖ – APIE ITALŲ POŽIŪRĮ Į ŠALĮ BAUGINANTĮ KORONAVIRUSĄ

  • 5

Trejus metus Italijoje gyvenanti Bernadeta Martuzevičiūtė yra šokėja ir choreografė. Mergina yra šokusi geriausių pasaulio didžėjų pasirodymuose, sukūrė choreografiją 2016 metų „Scooter“ grupės turui po Europą, o pastaruoju metu dirbo Milano klubuose.

Pasak Bernadetos, ji iš arti matė, kaip italai nesusitvarkė su koronavirusu – nors šalyje sparčiai plito virusas, žmonės nesilaikė valdžios nurodymų sėdėti namuose. „Italai malėsi po renginius, gėrė baruose ir šoko naktiniuose klubuose“, – LNK laidoje KK2 šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., pasakos Bernadeta.

Milane liko daugybė Bernadetos draugų, jie panikoje. Milijonus turistų kasdien pritraukdavęs miestas tuščias kaip po maro.

„Milane jie yra uždaryti namuose, jie negali išeiti. Jie turi turėti tam tikrą dokumentą, kuriame turi pasirašyti, kad, tarkim, aš, Bernadeta, tokia ir tokia pavarde, tokią dieną išeinu iš namų. Yra keturi punktai, ir turi įvardinti vieną iš tų punktų, dėl ko išeini iš namų“, – aiškins šokėja.

Tuos, kurie nesilaiko karantino ir vaikšto po miestą, gaudo karabinieriai. „Į parduotuvę įleidžia po penkis žmones vienu metu, tiktai per tam tikrą laiką. Su pirštinėmis, su kaukėmis, o eilės labai ilgos, iki vidurnakčio, su metro atstumu tarp žmonių“.

Skaičiuojama, kad Italijoje gali būti apie 5 tūkst. lietuvių. Vieni čia gyvena, dirba, kiti atvažiavę tik pasisvečiuot, bet dauguma ketina likti.

„Jeigu mes pradėsime visi keliauti iš Italijos, kur yra viruso židinys ir pradėsime jį nešioti kitur, bus dar blogiau. Tai šiuo metu visi tiesiog mąstom, kad yra geriau likti toje pačioje vietoje, nekeliauti ir nenešioti viruso“, – laidoje kalbės B. Martuzevičiūtė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

www

lai tik nepasakoja nesamoniu

Anonimas

Tai varyk nupisi daune.Sedi Italijoje ir sedek ,nesibiednialink su savo korona.Toliau strapailiok pas italus ir vaipykis.Nes lietuves sugeba prigult su visais uzsienieciais.

to anonimas...

asiliuk, tu apgailėtinas mulki, gyvenime tur būt toliau savo šikinyko nenuėjęs, savo dvokiančias rašliavas čia pezi... tau kilimėliu būt prie jos durų per gerai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS