Lietuvių gyvenimas Amerikoje: kalėjimas, keturi vaikai ir uždirbti milijonai | KaunoDiena.lt

LIETUVIŲ GYVENIMAS AMERIKOJE: KALĖJIMAS, KETURI VAIKAI IR UŽDIRBTI MILIJONAI

  • 8

Jungtinėse Amerikos Valstijose, Ilinojuje, gyvenanti Daiva ir Henrikas milijonus susikrovė ne iš karto. Šeimai teko nelengvi gyvenimo išbandymai, sunkūs emigracijos pradžios darbai ir net kalėjimo duona. Bet dabar jie gali save vadinti milijonieriais, kurių šeimoje auga keturi vaikai. Vienas iš jų –18-metis sūnus Deividas – žinomas lenktynininkas, pasaulyje garsinantis Malūkų šeimos pavardę.

Malūkų šeima atvirai sako, kad pradžia JAV nebuvo lengva. Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo atvykusi į svetimą šalį Daiva, kaip ir kiti tūkstančiai emigrantų, ėmėsi darbo paieškų, kad pragyventų ir išlaikytų šeimą. Vienas populiariausių darbų tarp atvykėlių – valymo darbai, būtent toks ir buvo moters pirmasis pragyvenimo šaltinis svetimoje šalyje.

Daivos vyras Henrikas – buvęs kalinys, kalėjęs už bandymą gabenti nelegalius ginklus į Lietuvą. Ketverius metus moteris viena pati rūpinosi šeima, pramoko kalbą ir susirado geresnį darbą. Henrikui išėjus į laisvę, Daiva jau dirbo draudėja, o jis greitai susirado sunkvežimio vairuotojo darbą. „Henrikas pradėjo vairuoti sunkvežimį, paskui atėjau į jo kompaniją – pakvietė dirbti įmonės biure. Taip viskas ir prasidėjo, o paskui mes perėjome dirbti į tą kompaniją jau kaip agentai“, – sėkmingo gyvenimo pradžią prisimena moteris.

Įgavę patirties Henrikas su Daiva atidarė savo įmonę, kuri šiuo metu jau turi iki 400 sunkvežimių ir lengvųjų automobilių. 51-erių metų vyras atviras – jau uždirbo tiek, kad visą gyvenimą galėtų nebedirbti, bet net atostogaudamas rūpinasi verslu, nes tiesiog kitaip nebemoka. Dabar šeima gyvena dideliame name, kurio rūsyje – kino salė, o garaže – trys naujutėlaičiai elektromobiliai.

Dėl rungtynių ir treniruočių vaikinas neturi laiko lankyti mokyklos, todėl ją baigs mokydamasis namuose.

Malūkų šeima ne tik sėkminga, jos vardą jau garsina ir sūnus Deividas. Vaikinas visoje Amerikoje žinomas lenktynininkas, savo karjerą pradėjęs dar vaikystėje ir laimėjęs ne vienerias rungtynes. Deivido kambaryje apstu apdovanojimų. Dėl rungtynių ir treniruočių vaikinas neturi laiko lankyti mokyklos, todėl ją baigs mokydamasis namuose. „Mano gyvenimas yra lenktynės ir dauguma mano draugų yra vienaip ar kitaip susiję su šiuo sportu. Grįžęs namo viskas, ką darau, tai mokausi“, – pasakoja Deividas.

Nors sūnaus karjera šiuo metu klostosi puikiai, Daiva sako niekada nepamiršianti dienos, kai pamanė, kad lenktynių metu žuvo jos sūnus. „Deividas posūkyje slydo, o iš paskos važiavusi mašina rėžėsi į jį ir 180 mylių per valandą greičiu jie trenkėsi į sieną. Po smūgio ta kita mašina užvažiavo ant Deivido, ant jo šalmo buvo likusios mašinos rato žymės“, – tragiškas akimirkas prisiminė mama. Abu tėvai manė, kad šis įvykis atbaidys vaikiną nuo ekstremalaus sporto, bet Deividas įsitikinęs, kad tai jo pašaukimas, todėl tėvai netrukdo vaikinui siekti aukštumų.

Daugiau apie Deivido karjerą, milijonų vertus sportinius automobilius ir kitas Malūkų šeimos gyvenimo istorijas – laidoje „(Ne)emigrantai“ šį antradienį, sausio 7 d., 19.30 val. per LRT televiziją.

GALERIJA

  • Lietuvių gyvenimas Amerikoje: kalėjimas, keturi vaikai ir uždirbti milijonai
  • Lietuvių gyvenimas Amerikoje: kalėjimas, keturi vaikai ir uždirbti milijonai
  • Lietuvių gyvenimas Amerikoje: kalėjimas, keturi vaikai ir uždirbti milijonai
Stop kadrai
Gairės: emigrantai, Malūkai, JAV
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kaunietis

Na,reikia gi kauniečiams paviešinti koks geriausias būdas tapti milijonieriumi.Tai ginklų kontrabanda, tikrai ne vairuotojo darbas,Štai kaunietis buvęs garsus dainininkas Liutauras Čepračkas jau trisdešimt metų JAV vairuoja ne bet ką, bet furas, o milijonierium netapo,nes nežinojo nuo ko pradėti.O kad taptum milijonieriumi tai galima keletą metų ir pasėdėti, ar ne?

Emigrantas

Pas situos zmones lietuviai nebedirba. Kiek zmoniu apgauta iki tu milijonu. Beje ir dukra kalejimo duonos paragavus. Kam liaupsinti ¿

Įžymybė

Koks liaupsinimas, panašu, kad pradinis kapitalas sukauptas būtent iš ginklų kontrabandos. Milijonieriai iš savo įmonės verslo, kut gi ne?... Net LRT televizijos laidoje verta parodyti...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS