Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga – Prancūzijos lietuvių suvažiavimas | KaunoDiena.lt

LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO 30-MEČIO PROGA – PRANCŪZIJOS LIETUVIŲ SUVAŽIAVIMAS

  • 1

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga šeštadienį Lietuvos ambasada Prancūzijoje kartu su Prancūzijos lietuvių bendruomene ir lietuvių jaunimo sąjunga Paryžiuje surengė visuotinį Prancūzijos lietuvių suvažiavimą, į kurį užsiregistravo per 400 lietuvių ir jų šeimų narių iš visos šalies.

„Paryžiuje atkurtos nepriklausomybės trisdešimtmetį švenčiame sutelkdami visus Prancūzijos lietuvius, nes mums tai – laisvės ir vienybės šventė. Norime, kad šventė būtų visiems – vaikams, jaunimui ir visai lietuvių bendruomenei Prancūzijoje“, – sveikindamas renginio dalyvius sakė Lietuvos ambasadorius Prancūzijoje Nerijus Aleksiejūnas.

Pagal Užsienio reikalų ministerijos pranešimą, ambasadorius taip pat apdovanojo ilgametę Prancūzijos lietuvių bendruomenės narę, lietuviškos sekmadieninės mokyklėlės vadovę Ingą Kvietelaitienę, įteikdamas jai Lietuvos užsienio reikalų ministerijos skirto garbės ženklo „Už pasaulio lietuvių nuopelnus Lietuvai“ medalį.

Visuotinio suvažiavimo svečiai dalyvavo Andriaus Mamontovo koncerte. Renginio išvakarėse ambasadoje vyko A. Mamontovo susitikimas su Paryžiaus profesionalų klubo, vienijančio virš 100 Prancūzijoje gyvenančių ir dirbančių lietuvių, nariais.

Ypatingo mažųjų lietuvių bendruomenės narių susidomėjimo sulaukė Paryžiuje gyvenančios ir kuriančios knygų dailininkės Elenos Selenos meninės dirbtuvės. Taip pat buvo surengtas Prancūzijos lietuvių jaunimo sąjungos protmūšis, kuriame ypatingas dėmesys buvo skirtas Kovo 11-ajai ir Lietuvos ryšiams su Prancūzija. Iš Vilniaus atvykę profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ atstovai pristatė puikias tobulėjimo bei darbinės patirties įgijimo įvairiausiose Lietuvos valstybinio sektoriaus institucijose galimybes.

Renginio dalyviai buvo pakviesti į Prancūzijoje gyvenančios menininkės Jolitos Renė projekto – lietuvių fotografo Algimanto Kunčiaus fotografijų ir videomontažo „Laisvės sekmadieniai“ peržiūrą bei buvusio ilgamečio lietuvių bendruomenės Prancūzijoje pirmininko Lino Maknavičiaus projekto „Lietuviškas Paryžius“ pristatymą.

GALERIJA

  • Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga – Prancūzijos lietuvių suvažiavimas
  • Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio proga – Prancūzijos lietuvių suvažiavimas
URM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

LINA ABRAMAVICIENE

LABAS RYTAS, VISUS LIETUVOS ZMONES SU GRAZIA SVENTE, SVEIKINAME IR LINKIME VISIEMS GERESNIO RYTOJAUS, SVEIKATOS IR SEKMES.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS