Aiškinsis, ar leidimas patraukti atsakomybėn A. Ručį neprieštarauja Konstitucijai | KaunoDiena.lt

AIŠKINSIS, AR LEIDIMAS PATRAUKTI ATSAKOMYBĖN A. RUČĮ NEPRIEŠTARAUJA KONSTITUCIJAI

  • 2

Konstitucinis Teismas (KT) aiškinsis, ar Seimo leidimas parlamentarą „tvarkietį“ Rimą Antaną Ručį patraukti baudžiamojon atsakomybėn jam nedalyvaujant neprieštarauja Konstitucijai. Tai išsiaškinti KT paprašė ketvirtadalis Seimo narių.

Parlamentarai nurodo, kad šių metų kovo 24 dieną priimta Seimo rezoliucija, leidžianti suvaržyti R.A.Ručio laisvę, priimta pažeidžiant Seimo statute nustatytą tvarką. Ši rezoliucija, Seimo narių teigimu, priimta nedalyvaujant nei pačiam R.A.Ručiui, nei jo įgaliotam asmeniui. Taip esą buvo pažeista politiko „teisė į gynybą ir teisė būti išklausytam“, nesuteikta galimybė „apsiginti nuo galimai jam formuojamos politinės bylos“, o tai prieštarauja konstituciniam teisinės valstybės principui.

Seimo nariai taip pat prašė ištirti, ar Konstitucijos nuostatai, kad Seimo struktūrą ir darbo tvarką nustato Seimo statutas, neprieštarauja ir pati rezoliucija, tačiau, KT nuomone, pastarasis prašymas nebuvo pagrįstas teisiniais argumentais, todėl atmestas.

Seimas parlamentaro teisinę neliečiamybę panaikino kovo pabaigoje. Neliečiamybės panaikinimo dieną blogai pasijutęs „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas buvo išvežtas į Santariškių klinikas. Vėliau Seimo narį pervežė į Kauno klinikas, iš kurių jis išleistas balandžio 3 dieną.

R.A.Ručys balandžio pradžioje yra paskelbtas įtariamuoju dėl prekybos poveikiu. Prokurorai teigia surinkę duomenų, kad R.A.Ručys iš prodiuserio Rolando Skaisgirio paėmė šimtatūkstantinį kyšį, žadėdamas paveikti valstybės tarnautojus. Pats parlamentaras savo kaltę kategoriškai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonas Lietuvis

Labai pažeista Ručio teisė nekliudomai vogti, grupiniu būdu iš anksto susitarus.

klausimas

verciau pasisaiskintu, ar daugelio is tu "pateptuju"dalyvavimas aukstojoje politikoje nepazeidzia konstitucijos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS