Ambasadoriumi Japonijoje siūloma skirti japonologą A. Zyką | KaunoDiena.lt

AMBASADORIUMI JAPONIJOJE SIŪLOMA SKIRTI JAPONOLOGĄ A. ZYKĄ

  • 2

Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje siūloma skirti japonologą Aurelijų Zyką.

Pagal Vyriausybės nutarimo projektą, jis pareigas turėtų pradėti eiti gegužės 23 dieną.

A. Zykas Vytauto Didžiojo universitete yra baigęs politikos, komunikacijos mokslus, menus, kurį laiką vadovavo VDU Azijos centrui, šiuo metu yra įmonės „Azija LT“ direktorius.

Jis ketverius metus gyveno Japonijoje, yra išleidęs knygą „Japonijos spalvos ir skoniai“, sudaręs lietuvių ir japonų kalbų žodyną.

A. Zykas su dabar valdančiojoje koalicijoje esančiu Liberalų sąjūdžiu dalyvavo Seimo rinkimuose 2020 metais. Centro-Žaliakalnio apygardoje jis varžėsi su dabartiniu užsienio reikalų ministru, konservatorių lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu.

Ambasadoriaus Japonijoje Lietuva neturi nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos, kai iš pareigų pasibaigus kadencijai buvo atšauktas Gediminas Varvuolis.

Ambasadorius Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas užsienio reikalų ministro siūlymu, Seimo Užsienio reikalų komiteto ir Vyriausybės pritarimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nesupratau

kitų kripčių, valstybių nebežinote? yra ir kitos žymiai įdomesnės valstybės su išties turtinga kultūra kodėl toks užsiciklinimas ties šita? nepavyko medeksperimentas?

Zyko negalima ,,Z,, lietuvoj uzdrausta

galima tik ---Yka--- teks arba per galva nutrumpint, arba kojas iki kelieniu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS