A. Anušauskas apie karą Ukrainoje: beveik visa fronto linija prasidėjo aktyvi Rusijos puolimo fazė | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS APIE KARĄ UKRAINOJE: BEVEIK VISA FRONTO LINIJA PRASIDĖJO AKTYVI RUSIJOS PUOLIMO FAZĖ

  • 0

Lietuvos krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pasidalijo informacija iš karo Ukrainoje.

„Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus Oleksiy Danilov teigimu, „beveik visa fronto linija prasidėjo aktyvi Rusijos puolimo fazė, okupantai bandė prasiveržti pro mūsų gynybą“. Tą patį patvirtino ir prezidentas Vladimiras Zelenskis: „Rusijos kariuomenė pradėjo mūšį dėl Donbaso“, – antradienio rytą feisbuke rašė A. Anušauskas.

„JAV gynybos ir žvalgybos pareigūnai pareiškė, kad, jų manymu, Rusijos kariuomenė dabar sukaupė daugiau nei 76 bataliono taktines grupes rytuose ir pietuose (ukrainiečiai iš viso priskaičiuoja 87), ruošdamasi pagrindinėms puolimo operacijoms. Tai yra 11 BTG padidėjimas nuo praėjusios savaitės. Bet net 12 rusiškų BTG yra sukaustytos Mariupolyje. Mažiausiai 22 Rusijos karinio bataliono taktinės grupės yra performuojamos į šiaurę nuo Ukrainos sienos. Kiekvienoje BTG yra apie 800–1200 karių su šarvuota technika. Tačiau žinoma, čia tik kiekybinis vertinimas. Nes jei tai papildymas neparuoštais rezervistais ir sena šarvuota technika iš arsenalų, tai tinka tik kiekybinei persvarai ar puolimo antram ešelonui užtikrinti“, – rašė ministras.

Kaip portalas jau skelbė, Donbase vyksta lemiamas mūšis – griaudi sprogimai. Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pirmadienį pranešė, jog Rusija pradėjo plataus masto puolimą rytiniame šalies regione Donbase, ukrainiečių pajėgoms sužlugdžius Maskvos užmojus užimti sostinę Kyjivą.

Gairės: karas Ukrainoje, Arvydas Anušauskas, Rusija, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS