A. Anušauskas: Lietuvos kariams misija Afganistane eina į pabaigą | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: LIETUVOS KARIAMS MISIJA AFGANISTANE EINA Į PABAIGĄ

  • 2

NATO ir Jungtinių Valstijų karinėms pajėgoms traukiantis iš Afganistano, savo karius išves ir Lietuva. Pasak krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko, misiją  Afganistane per visą jos laikotarpį atliko tūkstančiai Lietuvos kairų.

„Mūsų kariai, kurie ten buvo, be logistų štabo karininkų buvo ir kariai, kurie mokė specialiąsias afganų pajėgas. Jų išvedimas pilnai turės pasibaigti rugsėjo 11dieną pagal sąjungininkų bendrą principą, kad kartu atėjome, kartu ir išeinam paliekame. Tokiu būdu operacija Afganistane bus pabaigta“, – LRT radijui šeštadienį teigė A. Anušauskas.

NATO sprendimą pradėti karių atsitraukimą iš Afganistano priėmė prieš porą savaičių iškart po to, kai apie pajėgų išvedimą paskelbė JAV prezidentas. Po šių pareikimų ekspertai pastebi smurto protrūkių Afganistane augimą.

BNS anksčiau rašė, kad dabar Afganistane yra likę apie pustrečio tūkstančio iš daugiau nei 100 tūkst. anksčiau čia buvusių amerikiečių karių. Tūkstančiai amerikiečių karių taip pat priklauso Afganistane dislokuotam NATO kontingentui, kurį sudaro iš viso 9,6 tūkst.  karių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Spaliukas

Uzsidarys bezdelnikams lengvi pinigai Lietuvoj tiek nemokes.....

AMERIKONAI IRGI VARO UODEGAS PASPRAUDĘ...

Ko gero - gavote užduotį padaryti tokią pačią "tvarką" Ukrainoje, nes Zelenskio jau pilnos kelnės. Tik...šį kartą JAV teroristai apžiojo per didelį kąsnį - pasprings kaip tai buvo Vietname ir Afganistane. Teks arba bėgti arba grabus nespės vežti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS