A. Anušauskas Nyderlanduose dalyvaus Jungtinių ekspedicinių pajėgų susitikime | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS NYDERLANDUOSE DALYVAUS JUNGTINIŲ EKSPEDICINIŲ PAJĖGŲ SUSITIKIME

  • 5

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas antradienį lankysis Nyderlandų sostinėje Amsterdame, kur dalyvaus Jungtinės Karalystės vadovaujamų Jungtinių ekspedicinių pajėgų (JEF) gynybos ministrų susitikime ir stalo pratybose.

Kaip pranešė ministerija, Jungtinės ekspedicinės pajėgos yra brigados dydžio aukštos parengties kovinis vienetas, skirtas reaguoti į netikėtas krizines situacijas Europoje, taip pat ir Baltijos jūros regione. Jungtinėms ekspedicinėms pajėgoms vadovauja Jungtinė Karalystė, o pajėgas sudaro dešimties Šiaurės Europos šalių partnerių skiriami jūrų, oro, sausumos pajėgumai.

Ketvirtadienį Briuselyje ministras dalyvaus Ukrainos gynybos kontaktinės grupės susitikime, o penktadienį – NATO gynybos ministrų susitikime.

Briuselyje taip pat planuojamas „3+3“ formato susitikimas, kuriame Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrai bendraus su šiose šalyse NATO priešakinių pajėgų batalionams vadovaujančių valstybių Vokietijos, Jungtinės Karalystės ir Kanados gynybos ministrais.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Puiku

Betruksta Napoleono trikampes beretes-DRANG NAH MOSKAU.

Anonimas

a kalbeti ta GEDA jau ismoko ?!

Nuotraukoje ......

Gal jam radikulitas?Truksta tik lazdeles kairėje rankoje. Ar neturite tinkamesnes nuotraukos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS