A. Anušauskas: pokyčių pozicijose dėl tankų Ukrainai yra, formuojasi „leopardų“ koalicija | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: POKYČIŲ POZICIJOSE DĖL TANKŲ UKRAINAI YRA, FORMUOJASI „LEOPARDŲ“ KOALICIJA

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad šalių pozicijos dėl tankų tiekimo Ukrainai keičiasi, taip pat randasi valstybių, ketinančių siųsti Ukrainai vokiškus tankus „Leopard“.

„Pokyčiai pozicijose yra. Tai, kad viešai nepaskelbta, nereiškia, kad nėra pokyčio“, – BNS penktadienį telefonu iš Vokietijos sakė A. Anušauskas.

Jis dalyvavo Ramšteino formato susirinkime, kur Vakarų šalių lyderiai aptarė tolesnę paramą Rusijos invazijai besipriešinančiai Vokietijai.

„Formuojasi leopardų koalicija, kuri vienaip ar kitaip pasieks tą sprendimą (dėl tankų perdavimo Ukrainai – BNS)“, – kalbėjo ministras.

„Kaip įvardijo susitikimo pabaigoje Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas – dėkoju už paramą, bet jau girdžių leopardų riaumojimą“, – pridūrė jis.

Pokyčiai pozicijose yra. Tai, kad viešai nepaskelbta, nereiškia, kad nėra pokyčio.

Taip A. Anušauskas kalbėjo nepaisant to, kad penktadienį nebuvo paskelbta naujų įsipareigojimų tiekti tankus Ukrainai, nors į tai dėta daug vilčių.

Su spaudimu tiekti „Leopard“ tankus Ukrainai pastaruoju metu susidūrė Vokietija. Tuo tarpu Lenkija žada imtis „nestandartinių“ veiksmų, jei Berlynas priešinsis šių tankų siuntimui į Ukrainą.

JAV taip pat svarsto perduoti Ukrainai savo tankų „Abrams“, tačiau teigia, jog dar nėra pasirengusios.

Neįvardydamas konkrečių valstybių, A. Anušauskas teigė, jog šalys „traukiasi nuo kategoriškų pozicijų“.

Ministras sakė, jog Ramšteino susitikime penktadienį Ukrainai pažadėta „gerokai daugiau nei tūkstantis technikos vienetų – pėstininkų kovos mašinų, šarvuotų visureigių“.

„Tokios siuntos iki šiol nebuvo, – teigė A. Anušauskas. – Šis ramšteinas bent skiriamos paramos apimtimi tikrai yra išskirtinis“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, tankai Leopard, Arvydas Anušauskas, Oleksijus Reznikovas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS