A. Anušauskas: Rusijos pajėgų dar padaugėjo tiek prie Ukrainos sienų, tiek Baltarusijoje | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: RUSIJOS PAJĖGŲ DAR PADAUGĖJO TIEK PRIE UKRAINOS SIENŲ, TIEK BALTARUSIJOJE

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad pastaruoju metu fiksuojamas reikšmingas Rusijos karinių pajėgų didėjimas tiek prie Ukrainos sienų, tiek ir Baltarusijos teritorijoje.

„Rusijos pajėgų dar padaugėjo, tai galima konstatuoti, tiek ties Ukrainos siena, tiek ties Baltarusija“, – žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį teigė A. Anušauskas.

„Kiek iš viso pajėgų (Baltarusijoje – ELTA), aš nepasakysiu, bet mes matome ženklų didėjimą. Mes skaičiuojame šiek tiek kitaip, ne vienetais, bet batalionų grupėmis, daliniais. (...) Tai reikšmingas didėjimas“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad nuo praėjusių metų pabaigos Europoje tvyro įtampa, kai Rusija prie Ukrainos sienų sutelkė milžiniškas karines pajėgas ir buvo imta nerimauti dėl galimos invazijos. Kremlius mainais į įtampos deeskalaciją pareikalavo, kad NATO į savo gretas nepriimtų Ukrainos ir išvestų savo karius iš rytinių Europos šalių.

JAV mano, kad puolimas prieš Ukrainą gali prasidėti bet kada.

JAV valstybės departamentas taip pat išreiškė susirūpinimą, kad Maskva gali dislokuoti karius Baltarusijoje, prisidengdama vasarį organizuojamomis jungtinėmis pratybomis, ir iš ten pulti Ukrainą. Maskva tokius planus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

w

Gerai mano Tevas sakydavo, kad piktzoliu nereikia seti, jos pacios dygsta, taip pat kaip durniai...

..o pas mus

nato pajėgos vežamos nuolat. Greit amerikonu bus daugiau nei lietuvių piliečių

ogi

visus kgb istus patraukt BA uz nesancios agresijos propoganda ir visus /komandiruot/ be isimties 25m i sibira kartu su visa liberastu saika tauta atsigaus nuo sios komsaikos su visais komsorgais ===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS