A. Anušauskas: rusų kariuomenė patyrė didelių nuostolių, nepasiekė nė vienos operacijos tikslų | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: RUSŲ KARIUOMENĖ PATYRĖ DIDELIŲ NUOSTOLIŲ, NEPASIEKĖ NĖ VIENOS OPERACIJOS TIKSLŲ

  • 0

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas savo feisbuko paskyroje pranešė, kad per visą karo veiksmų Ukrainos teritorijoje laikotarpį priešas sulaukė įnirtingo pasipriešinimo ir nė vienoje kryptyje nepasiekė operacijos tikslų.

„Vakar Ukrainos pajėgos numušė dar du okupantų sraigtasparnius ir mažiausiai du karinius lėktuvus. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymėjo, kad per visą karo veiksmų Ukrainos teritorijoje laikotarpį priešas sulaukė įnirtingo pasipriešinimo. Ir nė vienoje kryptyje nepasiekė operacijos tikslų. Veiksmų pobūdis liudija, kad Rusijos Federacijos karinė vadovybė neapsisprendžia dėl strateginių užduočių ir galutinio savo vadinamos „specialiosios karinės operacijos“ tikslo“, – rašė A. Anušauskas.

Pasak krašto apsaugos ministro, Rusijos kariuomenė patiria didelių nuostolių, sulėtino puolimo tempą ir sustojo daugumoje vietovių.

„Jie ir toliau naikina karinės ir civilinės infrastruktūros objektus. Siekdami kompensuoti patirtus nuostolius, okupantai organizuoja papildomų pajėgų ir priemonių ruošimą kariniams veiksmams“, – aiškino A. Anušauskas.

„Nebuvo užfiksuota jokių aktyvių puolamųjų priešo operacijų Polesės kryptimi (iš šiaurės vakarų link Kijevo). Imamasi priemonių kovinei būsenai atkurti ir kariuomenei pergrupuoti. Priešas bando atlikti žvalgybą ir išsiaiškinti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas bei galimus savo puolimo kelius. Rusijos okupantai toliau tobulina logistikos sistemą, kurdami remonto bazes Baltarusijos teritorijoje“, – teigė krašto apsaugos ministras.

Siekdami kompensuoti patirtus nuostolius, okupantai organizuoja papildomų pajėgų ir priemonių ruošimą kariniams veiksmams.

Pasak A. Anušausko, Seversko (Černigovas, į šiaurės rytus nuo Kijevo) kryptimi priešas sutelkė pastangas operatyviniam kariuomenės dalinių išdėstymui ir grupuotės logistinės paramos sistemai gerinti.

„Slobožansko kryptimi (Ckarkiv) priešas vykdė puolimo operacijas Izium miesto rajone ir bando judėti Slaviansko kryptimi. Po prie Charkivo patirtų nuostolių į Rusijos teritoriją (Belgorodo sritį) išvedė atstatymui vieną bataliono taktinę grupę iš 6-osios armijos. Kartu jis sustiprino grupuotę į operaciją įtraukdamas Šiaurės laivyno dalinius. Donecko ir Tauridės kryptimis priešas vykdė puolimus ir artilerijos apšaudymus. Neatsisako bandymų šturmuoti Mariupolį. Turėjo tam tikrą sėkmę Volnovachos kryptimi – jis užėmė rytines apylinkes ir bando judėti toliau“, – rašė A. Anušauskas.

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymi, kad priešas neatsisako bandymų pulti Krivoy Rog kryptimi. Ieško silpnų vietų Ukrainos gynėjų gynyboje. Siekdama sustiprinti savo pastangas,  Rusija įveda į operacijos rezervus iš desantininkų. Kai kuriomis kryptimis bandoma išlaikyti anksčiau užimtas ribas“, – tikino krašto apsaugos ministras.

Anot jo, per apšaudymą Nikolajeve – daugiausia kasetinėmis bombomis ir artilerija – buvo sužeisti aštuoni žmonės, apgadinta daugiau nei 160 namų.

Gairės: Arvydas Anušauskas, Rusija, karas Ukrainoje, okupantai, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS