A. Anušauskas: turime priversti Rusiją atsakyti už karo nusikaltimus | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS: TURIME PRIVERSTI RUSIJĄ ATSAKYTI UŽ KARO NUSIKALTIMUS

  • 0

Parama Ukrainai turi svariai didėti, o NATO ir Europos Sąjunga dirbti išvien, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, trečiadienį dalyvaujantis Aljanso gynybos ministrų susitikime Briuselyje.

„Šiandien visas pasaulis yra kartu su Ukraina, tačiau parama turi svariai didėti – ir kiekybiškai, ir kokybiškai. Turime priversti Rusiją atsakyti už karo nusikaltimus, NATO ir Europos Sąjunga turi dirbti išvien bei Rusijos karą Ukrainoje sustabdyti“, – pranešime  A. Anušauskas.

NATO gynybos ministrų susitikimą prasidėjo diskusija dalyvaujant Sakartvelo, Suomijos, Švedijos, Ukrainos gynybos ministrams ir ES atstovams.

Ukrainos gynybos ministras susitikime dalyvavo nuotoliniu būdu.

Turime priversti Rusiją atsakyti už karo nusikaltimus, NATO ir Europos Sąjunga turi dirbti išvien bei Rusijos karą Ukrainoje sustabdyti.

A. Anušauskas savo pasisakyme pabrėžė, kad Lietuva toliau palaikys nuo Rusijos karinės agresijos kenčiančią Ukrainą visais įmanomais būdais.

„Šiuo metu ukrainiečiai prašo iš NATO šalių daugiau priešlėktuvinės ir prieštankinės ginkluotės, mes visi turėtume surinkti šią ginkluotę ir siųsti ją į Ukrainą kaip įmanoma greičiau. Bendromis pastangomis turime pabaigti Rusijos karą Ukrainoje, Rusija turi būti nubausta, o savo stiprybę parodžiusi Ukraina – gauti visą įmanomą paramą bei narystės ES perspektyvą“, – sakė A. Anušauskas.

Ministras taip pat akcentavo, jog privalu Rusijai taikyti dar stipresnes sankcijas, mobilizuoti tarptautinės bendruomenės spaudimą Rusijai ir nusiųsti aiškią žinią Kinijai apie galimas pasekmes nusprendus remti Rusijos karą Ukrainoje.

Karą Ukrainoje Rusija pradėjo vasario 24-ąją.

Vakarų valstybės į invaziją atsakė griežtomis sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, paramą Ukrainai. Tiek Rusijai, tiek Baltarusijai įvestos įvairios ekonominės sankcijos.

GALERIJA

  • A. Anušauskas: turime priversti Rusiją atsakyti už karo nusikaltimus
  • A. Anušauskas: turime priversti Rusiją atsakyti už karo nusikaltimus
NATO nuotr.
Gairės: Arvydas Anušauskas, NATO ministrai, susitikimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS