A. Anušauskas su NATO kolegomis aptars regioninius planus, Baltijos šalių oro gynybą | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS SU NATO KOLEGOMIS APTARS REGIONINIUS PLANUS, BALTIJOS ŠALIŲ ORO GYNYBĄ

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas penktadienį Briuselyje su NATO gynybos ministrais aptars regioninius gynybos planus bei Baltijos šalių oro gynybą.

„Aptarsime regioninius planus ir esu įsitikinęs, kad Vilniaus summite jau būsime juos ir patvirtinę“, – BNS sakė ministras.

Jis taip pat teigė besitikintis, kad sąjungininkai sutars ir dėl rotacinės oro gynybos Baltijos šalyse.

Lietuva ir kitos Baltijos šalys jau kurį laiką siekia, kad NATO sustiprintų oro gynybos pajėgumus regione. Anot jų, tai leistų pereiti nuo beveik 20 metų trunkančios NATO oro policijos į oro gynybos misiją.

Apie tai daugiau imta kalbėti po Rusijos invazijos į kaimyninę Ukrainą.

Vis dėlto suprantant tokios ginkluotės trūkumą, pasiūlyta oro gynybos pajėgumus dislokuoti rotaciniu principu. Tai reiškia, kad vis kita Vakarų partnerė galėtų karinę techniką pakaitomis siųsti vis į kitą Baltijos šalį.

Reaguojant į karą Ukrainoje, taip pat prieš kurį laiką parengti NATO nauji regioniniai gynybos planai. Jie apima ir Baltijos šalis, Lenkiją bei iš esmės numato gynybą nuo pirmųjų galimo konflikto dienų.

Tai atspindi pasikeitusią NATO laikyseną. Anksčiau Aljanse manyta, kad karinio konflikto atveju Baltijos šalys pačios turėtų atlaikyti puolimą, kol sąjungininkai atvyktų į pagalbą.

NATO gynybos ministrai Briuselyje susitinka ruošiantis Vilniuje liepą vyksiančiam Aljanso viršūnių susitikimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

to kokia gėda

Pasirodykit savo išorę,gražuole...pažvengsime...beje, Skvernelis ir Butkevičius žinom ,kaip kalbėjo angliškai,ir ką?

puiku

Pagarba ministrui,Puikiai kalba prancūziškai,nes jo užsienio kalba-prancūzų,o anglų jau pakankamas išmoktas lygis.

Kokia gėda

Nuomonė tokia. Ši Vyriausybė apgailėtina. Kompetetingų ministrų nėra nė vieno. Vakar viena ministrė Seime iš lapelio skaitė ir ne į temą. Kita ministrė, atsakinga už socialinę apsaugą, iš viso tėra dirbusi SPA, jokios viešojo administravimo patirties neturi. Už krašto apsaugą atsakingas itin prastos išvaizdos ministras, kompetencijos kūryboje nulis. Tiesiog šitos Vyriausybės fiasko.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS