A. Anušauskas su Švedijos ambasadoriumi aptarė karinį bendradarbiavimą | KaunoDiena.lt

A. ANUŠAUSKAS SU ŠVEDIJOS AMBASADORIUMI APTARĖ KARINĮ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 3

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pirmadienį susitikęs su Švedijos ambasadoriumi Larsu Wahlundu (Larsu Vahlundu) aptarė karinį bendradarbiavimą oro ir jūrų gynybos srityse.

„Tikimės Švediją greitu metu matyti NATO nare. Jūsų prisijungimas neabejotinai padidins saugumą Baltijos jūros regione bei dar labiau sustiprins Aljansą. Matome didelį potencialą glaudesniam mūsų šalių bendradarbiavimui“, – pranešime cituojamas ministras.

Liepą Vilniuje įvyko svarbus lūžis dėl Švedijos narystės NATO – Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) netikėtai pakeitė savo poziciją ir po daugiau nei metus trukusio blokavimo pritarė Stokholmo stojimui į Aljansą.

A. Anušauskas susitikime pabrėžė Lietuvos norą glaudžiau bendradarbiauti oro gynybos ir jūrų gynybos srityse.

Susitikime taip pat aptarta parama Ukrainai. Švedija paraginta prisijungti prie buriamos Ukrainos išminavimo koalicijos finansiniais įnašais arba perkant reikalingą įrangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

reikia isleist lietuviu pinigus - rusai puola

Klausimelis

Ar sitas… perka rimtus ginklus Lietuvai, ar tik imituoja darba? Suluzusiais “boxeriais” ir dviem neginkluotais malunsparniais Lietuvos dangaus ir pasienio neapginsi.

ai

aptare kur su boba begt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS