Apie nedarbo dieną Kazlų Rūdai po krepšinio pranešęs meras: tokia pergalė – kaip čempionato finalas! | KaunoDiena.lt

APIE NEDARBO DIENĄ KAZLŲ RŪDAI PO KREPŠINIO PRANEŠĘS MERAS: TOKIA PERGALĖ – KAIP ČEMPIONATO FINALAS!

Sekmadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei iškovojus istorinę pergalę prieš JAV, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška feisbuke paskelbė potvarkį dėl nuotolinio darbo ar nedarbo dienos suteikimo. Paklaustas – pokštas tai ar realybė, politikas pakomentavo didžiulio dėmesio sulaukusį įrašą.

„Kadangi Seimas neposėdžiauja, o Prezidentas miega, darau, ką sakiau. Nejuokauju. Žmonėms geriau išsidūkti ir išsiilsėti nei kaip išvirusiems koldūnams pirmadienį sėdėti darbe. Nuo vieno laisvadienio nenumirsime“, – socialiniame tinkle rugsėjo  3 dieną rašė politikas.

Šį prierašą iliustruojančioje nuotraukoje teigiama: „Vadovaudamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo, 27 straipsnio 2 dalies 9 punktu ir atsižvelgdamas į savaitgalį visuomenę išsunkusius nacionalinius iššūkius (bulviakasis, Lietuvos krepšinio pergalė prieš Ameriką).

Suteikiu Kazlų Rūdos savivaldybės darbuotojams 2023-09-04 d. (pirmadienį) pagal poreikį nuotolinio darbo ar nedarbo dieną, darbuotojo pareiškimu.

Pavedu Kazlų Rūdos savivaldybės merui pavaldžių įstaigų, įmonių vadovams laikytis šio potvarkio pagal jo preambulės argumentus ir 1 p. nuostatas.“

Po įrašo – komentarų banga

Toks M. Varaškos įrašas sulaukė beveik tūkstančio patiktukų. Internautai aktyviai dalijosi informacija, ne mažiau ir komentavo. Tiesa, nuomonės dėl šio potvarkio išsiskyrė – vieni palaikė tokią mero idėją, kiti laidė kritikos strėles. 

„Šaunuolis, Mantai. Nestardantiniai sprendimai visada duoda vaisių“; „Va, čia tai meras – tokio niekur kitur nerasi“; „Pavydėkite Kazlų Rūdai, tokių merų niekas neturi“; „Čia – supermeras, kodėl negali būti tokio įstatymo – išskirtiniais atvejais papildoma išeiginė visai Lietuvai. Krepšinis labai vienija visą Lietuvą“; „Drąsus ir sveikintinas žingsnis“.

„O logika čia kokia? Kiti žmonės puikiai padirbėjo čempionate, tai ta proga mes nedirbkime?“; „Valdininkams galima, o vargšai gamybininkai ars mokesčiams, kad valdžia turėtų iš ko apmokėti besiilsintiems sėdmaišiams algas“; „Kai iš politikos daromas cirkas ir dar tai afišuojama, – tikrai lygis. Sužavėtas. Dar nusipirkite medalį keturkampį, kad nenuriedėtų“, – savo nuomonę feisbuke reiškė žmonės.

Pokštas ar realybė?

Pirmadienį portalo kauno.diena.lt žurnalistai susisiekė su Kazlų Rūdos meru pasiteirauti, ar socialiniame tinkle paviešintas potvarkis – realus, ar vis dėlto pokštas. „Ir taip, ir ne. Kadangi aš pats susirgau – iš balso, matyt, girdisi, tai negalėjau to potvarkio šiandien formalizuoti. Bet įstaigų vadovams tikrai buvo perduota, kaip ir mano administracijos direktorei, kad žmonės yra laisvi pasirinkti“, – aiškino M. Varaška.

Politikas pridūrė – potvarkyje minimą nedarbo dieną darbuotojai turėtų naudoti iš savo turimų atostogų dienų. „Nėra taip, kad nedarbo diena tiesiog iš oro. Bet taip, valia yra išreikšta ir žmonės šiandien gali tuo naudotis“, – tęsė M. Varaška.

Pašnekovas neslėpė – idėja dėl nuotolinio darbo ar nedarbo dienos jam gimė tada, kai Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė rungtynėse parklupdė JAV krepšininkus. 

„Tokia pergalė – jau kaip čempionato finalas

„Matėme, kokios buvo žmonių nuotaikos. Viena vertus, mano aplinkoje, manau, kaip ir daugelio, žmonės dar turėjo ir bulviakasius. Tai irgi, matyt, yra tokia tautinė šventė. O paskui, kai užklupo krepšinis, tai natūralu, kad žmonės turi emocijas. Sutikime, taip nutinka ne dažnai. Matyt, dabar galima ir nebelaimėti čempionato – tokia pergalė jau yra kaip čempionato finalas“, – kalbėjo politikas.

Jo žiniomis, galimybe dirbti nuotoliu arba nedirbti pasinaudojo keliolika savivaldybės darbuotojų. Kelios verslo įmonės Kazlų Rūdoje taip pat leido darbuotojams pasirinkti, kaip elgtis pirmadienį.

Po to, kai paskelbėte tokį potvarkį, feisbuke atsirado daugybė komentarų, kai kurie iš jų – kritiški. Kaip reaguojate? – pasiteiravome.

„Visi turi teisę į nuomonę. Vieniems tai – jokia šventė, kitiems – reikalas, vos ne svarbesnis už Naujuosius metus. Vis dėlto esame ne regbio, ne badmintono, o kol kas krepšinio tauta. Todėl, matyt, daugelį žmonių tokios pergalės, tokios varžybos paveikia“, – spėjo Kazlų Rūdos meras.

Istorinis įvykis

Kai Lietuva paskutinį kartą nugalėjo Ameriką krepšinyje, dalis žmonių net nebuvo gimę. Spėjo užaugti nauja karta. Prabėgo net devyniolika metų ir vėl galime ištarti – Lietuvos krepšininkai įveikė amerikiečius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Labai džiugu – istorinis dalykas. Mintys sukasi apie ketvirtfinalį – turime padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso, ir eiti tolyn“, – LNK žinioms sakė rinktinės kapitonas Jonas Valančiūnas.

Didysis šou prasidėjo jau pirmajame kėlinyje – jokio spaudimo nejautę lietuviai, kone tobulai pradėjo rungtynes. Vaizdas – akiai malonus, o svarbiausia, ką rodė skaičiai: 31:12 arba plius 19 po pirmojo kėlinio prieš Ameriką pasaulio čempionate.

Fantastiškas, geriausias karjeros rungtynes rinktinėje žaidė Vaidas Kariniauskas – antras komandos įžaidėjas vien per pirmą kėlinį pelnė 9 taškus, o pasirodymą baigė su 15 taškų ir 4 atkovotais kamuoliais. Jis – naudingiausias rinktinės žaidėjas.

Pasaulis prisimins Lieuvos rinktinę, kuri pirmoji šiame pasaulio čempionate nugalėjo JAV. Apskritai lietuviams tai – trečias kartas istorijoje, kai pavyksta įveikti šį varžovą. 2004 metais nepamirštamą pergalę 94:90 dovanojo Šarūnas Jasikevičius. Ankstesnė – jau primiršta pergalė, buvo iškovota 1998-aisiais. Rugsėjo 5 dieną Lietuva ketvirtfinalyje kausis su Serbija.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Vladas

Ir dar yra tokių pridurkų-avinų,kurie serga už tą suknista profesionalų sportą.Tai nemąstančių avinų banda.Čia blogiau už vakcionuotus.

pastebėjimas

Laimėtos rungtynės, kai ( jei ) stovės ant apdovanojimo podiumo , tada ir švęskite, dabar tik eilinės rungtynės prieš stiprų varžovą.

to-įtariu

kloune, patylėk. Nejuokink sveto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS