A. Armonaitė apsilankė baruose ir pademonstravo, kaip veikia galimybių pasas | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ APSILANKĖ BARUOSE IR PADEMONSTRAVO, KAIP VEIKIA GALIMYBIŲ PASAS

  • 58

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pademonstravo, kaip veikia galimybių pasas: kiek užtrunka bare užsisakyti išgerti rodant ir virtualų dokumentą, ir asmens dokumentą. Taip pat ji kėlė tostą už verslus, kurie su galimybių pasu pradėjo dirbti anksčiau. Bet opozicija abejoja, ar barai – tai pirmo būtinumo vieta, kuriai ministrės dėmesio reikėtų, praneša LNK.

„Jei, tarkim, šis baras būtų be galimybių paso, tai čia galiotų privalomos kaukės, tam tikri atstumai tarp staliukų ir tik dviese būtų galima sėdėti prie vieno staliuko. O dabar galima su savo draugais, bendradarbiais susitikti ir gausesniame rate“, – apsilankiusi viename sostinės bare kalbėjo A. Armonaitė.

Skaičiuojama, kad virtualių galimybių pasų kasdien išsiima apie 50 tūkst. žmonių. Bet į šį skaičių įeina ir tie, kurie galimybių pasą išsiima pakartotinai.

„Jei žmonės ateina pasiruošę su dokumentais, tai visas patikrinimas užtrunka kelias sekundes. Bet jei žmonės neturi, pamiršę arba nežino, kad dokumentų reikia, tada viskas užtrunka, kol juos suranda“, – teigė kalbinta baro darbuotoja.

 

 

Barmenai sako, kad popierinį galimybių pasą atsineša tik vienas kitas.

„Reikalų gan nemažai, šiek tiek lėtina darbo greitį, tačiau džiaugiamės, kad jie yra, nes tada žinome, kad esame saugūs“, – sakė vienas jų.

„Tikimės, kad kitą savaitę galimybių pasas jau bus galima išsiimti „Sodros“ padaliniuose, vaistinėse, taip pat Lietuvos pašto skyriuose“, – vardijo Ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Ministrė aplankė mažiausiai du barus. Vienas jų buvo ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus naktinis rinkimų štabas per mero rinkimus. A. Armonaitė šį barą gerai pažįsta. Kaip pati sako, jame lankosi nuo studijų laikų. Ir baras ją pažįsta.

Jeigu norisi tik pagert ir pasilinksmint...Ministrė tokia linksma pas mus yra. Plaukus pasitiesina, į barą nueina.

„Savininkai labai aktyviai dalyvavo visose Vyriausybės darbo grupėse“, – apie aplankytą barą kalbėjo ministrė.

O į tuos barus, kurie galimybių paso kol kas atsisako, ministrė neužėjo.

„Gal ir užeisiu, jeigu priims“, – su šypsena sakė ji.

Seimo narys Aurelijus Veryga sako, kad galimybių pasas, kaip skiepijimo skatinimo priemonė – keista, nes daugiau skirta jaunimui. O skiepai turėtų būti aktualiausi vyresnio amžiaus žmonėms.

„Nežinau, kiek ten ministrė jų rado, tu 80+, kurie yra nepaskiepyti. Gal rado bent vieną bare, o jeigu nerado, tai nerimta ta priemonė“, – kalbėjo A. Veryga.

Jis abejoja, ar baras yra pirmo būtinumo vieta, kur reikėtų tikrinti, kaip galimybių pasas veikia.

„Jeigu norisi tik pagert ir pasilinksmint...Ministrė tokia linksma pas mus yra. Plaukus pasitiesina, į barą nueina“, – sakė Seimo narys.

Primename, kad Kaune policija pradėjo tyrimą dėl galimybių pasų klastojimo. Prie vieno baro padirbtą dokumentą buvo siūloma įsigyti už 40 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Zigmis

Negi jums niekaip dar nedaeina, kad tikslas injekcija? O viskas kitkas tik pigus cirkas.

Antivakseris

Vemt vercia eiline py.... ir vagiu reklamuotojai ... Reklamuoja fasizmą , kaip Hitleris dare ta pati su žydais. Negalima sedeti žydams ant šito suoliuko, negalima eiti ta šaligatvio puse... O kai ligoninėje reikės perpilti ekstra krauja- kaip tada? Su GP niekas nereikalaus GP ? ir jei truks kraujo pils ir nesiskiepyjusio kraują? Kaip tada? Jeigu donoro organus reikes transplantuoti ir donoras bus nesiskiepyjes??? Ka sakysite ? Vaksirasizmas, Vaksifašizmas, Vaksinacizmas-- juk tai žiauru. Alio Nacistai kaip jus ? Atsiliepkite... Paziurekite 2008 metu filma- "eksperimentas 2- banga" Vokieciu filmas puikiai atskleidža fašizmo pagrindus kurio siekia musų.- jusų , bet tikrai ne mano išinkta valdžia...

Klaipėdos meras susirgo paskiepytas ir su galimybių pasu

Tai kas bus, kai visi pasiskiepiję vaikščios be kaukių, eis ir važiuos kur tik nori? Bet ir paskiepyti ir nepaskiepyti yra viruso nešiotojai. Jei nuo rugsėjo 13 d. atleidžiamos visos vadžios, nor virusas niekur nedingo, tai bus ketvirta, penkta ir t.t. bangos. Gal to ir siekiama. O Armonaitė pareklamavo savo vienintelį darbą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS