A. Armonaitė: valdančioji koalicija veikia ir funkcionuoja tikrai neblogai | KaunoDiena.lt

A. ARMONAITĖ: VALDANČIOJI KOALICIJA VEIKIA IR FUNKCIONUOJA TIKRAI NEBLOGAI

Nors per pirmuosius valdančiosios koalicijos veiklos metus Laisvės partijai nepavyko priimti nė vieno iš keltų prioritetinių klausimų – mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo ir Partnerystės įstatymo, šios politinės jėgos pirmininkė Aušrinė Armonaitė mano, kad koalicija funkcionuoja „neblogai“.

Pasak jos, tam tikri ideologiniai skirtumai tarp partnerių yra visiškai suprantami. Vis tik politikė akcentuoja, kad norėtų įgyvendinti Laisvės partijos prioritetus.

„Kaip Laisvės partijos pirmininkei, man norėtųsi, kad kai kurie programiniai Laisvės partijos klausimai būtų priimti, nes tai nėra Laisvės partijos pralaimėti balsavimai. Tai yra tiesiog progresyvios, vakarietiškos Lietuvos pralaimėti balsavimai, kurie yra aktualūs šimtams tūkstančių žmonių Lietuvoje“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė A. Armonaitė.

Pasak ekonomikos ir inovacijų ministrės, tam tikri ideologiniai skirtumai tarp koalicijos partnerių yra pastebimi daugelyje pasaulio valstybių.

Koalicija veikia ir funkcionuoja tikrai neblogai. Mes vis tik turėtume turėti omenyje, kad yra trys partijos, kurios turi ir ideologinių skirtumų.

„Net jeigu pasižiūrėtume į kitų valstybių valdančiąsias koalicijas, tai ten nesutarimai ir skirtumai dar aštresni. Man atrodo, tai yra natūralu, tik kartais reikia atsitraukinėti nuo tų raudonų linijų ir kalbėtis su kolegomis. Tai, man atrodo, tikrai pavyksta“, – mano ji.

Laisvės partijos pirmininkė pabrėžia, kad net ir koalicijoje esančios politinės partijos nesilaiko ir neturi laikytis identiško požiūrio visais klausimais, todėl santykius koalicijoje ji vadina neblogais.

„Koalicija veikia ir funkcionuoja tikrai neblogai. Mes vis tik turėtume turėti omenyje, kad yra trys partijos, kurios turi ir ideologinių skirtumų. Jos negali būti visos vienodos, nes tada nereikės tiek daug partijų“, – samprotavo A. Armonaitė.

ELTA primena, kad Seimas užkirto kelią siekiant įgyvendinti Laisvės partijos parengtus įstatymus: partnerystės įstatymą ir mažo kiekio narkotikų dekriminalizavimo pataisas. Klausimai buvo atmesti ne tik opozicijos balsais, tačiau ir dalies valdančiųjų atstovų balsavimu.

Po nesėkmingo balsavimo dėl narkotikų dekriminalizavimo, pataisų projekto autorė Morgana Danielė buvo užsiminusi, kad Laisvės frakcija ketina diskutuoti apie koalicijos ateitį.

Tuo metu šios frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas lapkričio pabaigoje teigė, kad Laisvės frakcija gruodžio mėnesį ketina sušaukti partijos tarybos posėdį, kuriame bus aptarti planai, kaip įgyvendinti rinkimų pažadus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kaunas

Privalo ir dauguma tautos reikalauja vyriausybės atsistatydinti, kas yra kodėl nereaguoja i žmonių pareiškimus ,nepasitenkinimus.Šitas ligones reikia gydyti, su G.Landzbergiu ir jo senių priešakyje.

Anonimas

Manyčiau,kad tų mergelkų psichinė būsena yra nekokia.Oi oi oi kur jos nukeliaus su tokiu proteliu

lietuvis

kur trys bobos ten ir turgus,o turguj taisykles,kas kaip nori,taip ir issidirbineja,o sios trys ,,grazuoles'' naikina musu LIETUVELE,kur ziuri prezidentas-pareikst nepasitikejima neisprususiai vyriausybei,priimineja nesamoningus sprendimus ir kuria istatymus kurie tik kenkia musu liaudziai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS