Artėjant neeilinei sesijai – nesutarimai valdančiojoje daugumoje | KaunoDiena.lt

ARTĖJANT NEEILINEI SESIJAI – NESUTARIMAI VALDANČIOJOJE DAUGUMOJE

Parlamentaras Eugenijus Gentvilas piktinasi, kad konservatoriai su jo vadovaujama Liberalų sąjūdžio frakcija nesuderino neeilinės Seimo sesijos darbotvarkės. Pasak jo, tokie klausimai turi būti priimami ne vienašališkai, o apsitarus koalicinėje taryboje.

„Pati sesijos darbotvarkė, turinys nebuvo derintas su manim kaip su frakcijos vadovu. Ir darbotvarkė buvo patvirtinta labai anksti – sausio 31 ryte, nedalyvaujant Seimo pirmininkei ir iš esmės liberalams nežinant apie darbotvarkę“, – Eltai teigė E. Gentvilas.

Politikas atkreipė dėmesį, kad parlamento vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen nedalyvavo Seimo valdybos posėdyje, kuriame buvo tvirtinama neeilinės sesijos darbotvarkė, nes tuo metu su darbo vizitu buvo išvykusi į Ameriką.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas taip pat kėlė klausimą, kodėl neeilinės sesijos posėdžiai truks tik po dvi valandas ir ar į jos darbotvarkę tikrai buvo įtraukti visi aktualiausi klausimai.

„Vienas mūsų kolega siunčia klausimus Jurgiui Razmai, o jis sako: viskas, jau darbotvarkė patvirtinta, pavėlavote, kolega. Tai gal buvo galima kreiptis į mus ir paklausti, kokie klausimai turėtų būti darbotvarkėje“, – sakė politikas.

E. Gentvilas įsitikinęs, kad neeilinės sesijos darbotvarkė turėjo būti aptarta koalicinėje taryboje.

Nedarau tragedijos, bet, manau, kad tai nėra optimalus veikimas.

„Turėjo būti diskusija ir koalicija turėjo pasitarti, ką traukiame ir ko netraukiame. (...) Nedarau tragedijos, bet, manau, kad tai nėra optimalus veikimas“, – pabrėžė jis.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas taip pat stebisi, kodėl neeilinės sesijos darbotvarkę buvo suskubta patvirtinti iki jos likus 12 dienų.

„Visas paradoksas, kad vasario 12–15 d. vyksiančios sesijos darbotvarkė patvirtinta sausio 31 d., likus 12 dienų. Ką, laiko trūko? Aš esu tikras, kad kaip pasiderinome dėl aktyvumo, taip galėjome pasiderinti ir dėl darbotvarkės“, – pabrėžė jis.

V. Mitalas teigia, kad „laisviečiai“ darbotvarkę susiderino

Savo ruožtu Laisvės frakcijos Seime seniūnas Vytautas Mitalas tikino, kad E. Gentvilo reiškiamas pasipiktinimas nėra pagrįstas.

„Be abejo, kad iniciatyva yra premjerės sušaukti šią Seimo sesiją, bet šiuo atveju nemanau, kad Eugenijus Gentvilas turi pagrindo purkštauti“, – Eltai teigė V. Mitalas.

Pasak jo, su „laisviečiais“ neeilinės Seimo sesijos darbotvarkė buvo suderinta.

„Aš jaučiuosi susiderinęs tuos klausimus, kurie mums svarbūs. Pasitarėme dėl darbotvarkės ir įtraukėme dar vieną gyventojų mokesčio pakeitimą – Kasparo Adomaičio ir kolegų registruotą projektą dėl to, kad kelionė iš darbo ar į darbą automobiliu galėtų būti apmokama darbdavio“, – patikino Laisvės frakcijos seniūnas.

Neeilinė Seimo sesija šaukiama šių metų vasario 12–15 dienomis.

Pagrindinis neeilinės sesijos pretekstas yra sausio mėnesį Vilniuje vykęs ūkininkų protestas ir jo metu iškelti reikalavimai. Neeilinės sesijos metu taip pat siūloma nutarti dėl antisemitizmu kaltinamo parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio teisinės neliečiamybės naikinimo.

Neeilinė sesija gali būti šaukiama ne mažiau kaip trečdalio parlamentarų siūlymu – t. y., iniciatyvą turi palaikyti bent 47 Seimo nariai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Darbo vizitas?

Tai ka gero nudirbo?

NETEISINGAI INTERPRETUOJAMA...

Seime ne valdančioji dauguma, o LANDSBERGINIS REŽIMAS.

Nebėr kantrybės

Latviai įvedė karinę prievolę, vieningai ruošiasi ginti šalį, perka ginklus. Mūsiškiai riejasi, kategoriškai neperka rimtų ir reikalingų ginklų, svajoja, kad svetimi apgins. Kada baigsis tas komunistinis-kgbistinis liūnas Lietuvoje???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS