Baltijos šalys susitarė suformuoti bendrą operatyvinę erdvę savo ginkluotosioms pajėgoms | KaunoDiena.lt

BALTIJOS ŠALYS SUSITARĖ SUFORMUOTI BENDRĄ OPERATYVINĘ ERDVĘ SAVO GINKLUOTOSIOMS PAJĖGOMS

Baltijos šalių gynybos ministrai, antradienį susitikę Kaune, susitarė įkurti bendrą Lietuvos, Latvijos ir Estijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinių veiksmų erdvę, kad būtų galima kiek įmanoma veiksmingiau reaguoti į bet kokias grėsmes saugumui, informavo latvių Gynybos ministerija.

Latvijos gynybos ministras Artis Pabrikas sakė, kad dabar jau aišku, kokių rimtų grėsmių iškilę Baltijos regiono saugumui, todėl kritiškai svarbu gebėti skubiai į jas reaguoti. Dėl šios priežasties turi būti dedamos visos pastangos užtikrinti, kad nebūtų jokių teisinių arba praktinių kliūčių, jeigu Baltijos šalims prireiktų suteikti viena kitai pagalbą, pabrėžė jis.

„Taigi, susitarėme įkurti bendrą Baltijos operatyvinę erdvę, suteikiančią [pagrindą] teisiniam susitarimui dėl opertyvinių procedūrų, įsipareigojimą teikti savitarpio pagalbą grėsmės atveju, taip pat bendrą karinį planavimą“, – aiškino A. Pabrikas.

Ministrai taip pat patvirtino Baltijos šalių įsipareigojimą stiprinti tarptautinį saugumą ir toliau dalyvauti NATO ir Europos Sąjungos tarptautinėse misijose bei operacijose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS