A. Bilotaitė, A. Anušauskas, kariuomenės ir VSAT atstovai aptars priedangos planą | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ, A. ANUŠAUSKAS, KARIUOMENĖS IR VSAT ATSTOVAI APTARS PRIEDANGOS PLANĄ

  • 4

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas Lietuvos kariuomenės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai antradienį aptars valstybės sienos apsaugos priedangos planą.

Pirmadienį VSAT vadas Rustamas Liubajevas teigė, jog atnaujintas sienos priedangos planas turėtų būti priimtas dar iki NATO viršūnių susitikimo. Anot jo, šiuo metu vyksta derinimo procedūros su Krašto apsaugos ministerija.

Būtinybę greičiau patvirtinti atnaujintą sienos priedangos planą sekmadienį po Valstybės gynimo tarybos posėdžio pabrėžė prezidentas Gitanas Nausėda.

Jo patarėjas Kęstutis Budrys pirmadienį LRT teigė, jog šis planas jau turėjo būti patvirtintas apie tai Valstybės gynimo tarybai prašant dar pavasarį, dabar akivaizdu, kad „šią, kitą savaitę reikia baigti šią temą“.

K. Budrio teigimu, sienos priedangos planas numatytų automatinį kariuomenės pasitelkimą, sumažintų sprendimo priėmimo grandinę siekiant, kad reagavimas į bet kokius sienos pažeidimus būtų labai greitas.

Anot VSAT vado, iki NATO viršūnių susitikimo planą pasirašyti realu, jei „pavyktų pasiekti susitarimą politiniame lygyje tarp ministerijų ir vadovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ka ce aptarinet

Klumpem,vyzom,naginem prisidengt makufelius,jokie Iskanderai nepramus.

Oho

Pas vyrus papai didesnį nei pas moterį, ir laikai atėjo.

Burzuazinis nacionalistas

Koki dar plana?! Tik "Patriot", "Himars" sistemos ir daug siuolaikines ginkluotes, bei apmokyti kariai gali sustabdyti iskrypelius orkus. O savo "popierine gynyba" galite susikisti i ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS