A. Bilotaitė merus kviečia plėsti priedangų, perspėjimo sistemų tinklą | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ MERUS KVIEČIA PLĖSTI PRIEDANGŲ, PERSPĖJIMO SISTEMŲ TINKLĄ

  • 5

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį susitikusi su Lietuvos merais aptarė savivaldybių vaidmenį viešajam saugumui, valstybės tarnybos pertvarką, paragino plėsti priedangų, perspėjimo sirenų tinklą.

„Paraginau merus plėsti priedangų, o taip pat perspėjimo sirenų tinklą, atėjus laikui savivaldybėse atsakingai parinkti kompetentingus parengties pareigūnus, taip pat skirti ypatingą dėmesį švietimui, gyventojų savisaugos stiprinimui“, – Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešime cituojama ministrė.

Anot jos, užtikrinti viešąjį saugumą galima tik bendromis pastangomis su savivaldybėmis, o tam būtinas savivaldos įsitraukimas civilinės saugos, priešgaisrinės saugos, nusikaltimų prevencijos srityse.

Susitikime taip pat aptartas priešgaisrinės saugos stiprinimas, naujo vietos savivaldos modelio įgyvendinimas, merams pristatytas Teisės pažeidimų ir nusikaltimų prevencijos modelis.

Pasak ministerijos, svarbius pokyčius savivaldai atneš VRM inicijuota valstybės tarnybos pertvarka. Sisteminiai siūlymai tobulinti valstybės tarnybą apima vadovų įgalinimą, valstybės tarnautojų kompetencijų stiprinimą, naujų atlygio politikų ir gerosios valdysenos praktikų diegimą viešajame sektoriuje.

Ministerija primena, kad Seimui priėmus naują Valstybės tarnybos įstatymo redakciją, jau nuo šių metų liepos didėtų merų atlyginimai.

Ministrė taip pat pakvietė savivaldybes dalyvauti ministerijos ir Europos Tarybos Gerojo valdymo centro projekte „EloGE“, jo metu vertinama savivaldybės atitiktis dvylikai gero demokratinio valdymo principų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ne kviesti,

O istatymais įpareigoti

Benas

Praėjo pusantrų metų nuo karo pradžios valdantieji nei piršto nepajudinamas dėl slėptuvių įrengimo,tik šūda mala-o turėjo priimti įstatymai,įpareigojantis statantiems visuomeninius ar prekybos centrus įrengti slėptuves,kas yra daroma net neutralios valstybėse-Bilotaitei užtenka sirenu-tu durna?

Na, ši ministrė neatitinka net minimalių reikalavimų išvaizd

Tai nuomonė. Jos akys išmatų spalvos. Tamsūs ir negražūs plaukai nuolat nušviesinti. Negraži. Proto neturi, bet ne todėl, kad kvaila, ne, jos atvejis liūdnesnis. Visiškai idiotė ji. Nuomonė čia. Dar kai buvo Seimo narė, pasirašydami jai pakitus tekstus apie taršą ir pradėjusi buvo lįsti į viešosios tvarkos sritį. Ką ji turi bendro su viešuoju administravimu, vykdomąja valdžia? Tai tik dar vienas atvejis, kai visiškai akivaizdu, jog dešiniosios partijos neturi žmogiškųjų išteklių. Jei ministre pastatyta būti išmatų spalvos akių kaliausė su vusiška proto negalia, ko jau čia benorėt. Tragedija. Nuomonė tokia, kad ji apgailėtina ta ministrė, be to, sena būdama gimdė vaikus. Iš to seka, jos namuose du nesveiki išsigimėliai. Ką ji veikia nuolat besireklamuodama viešai? Kodėl nesėdi namie su išsigimusiais vaikais savo? Ar turi kuo susimokėti jos vaikus prižiūrintiems? Du išsigimusius prižiūrėt nėra pigu, reikia ne mažiau kaip 20 specialistų samdyti, kad tie išsigimėliai bent unitaze nenuskętų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS