A. Bilotaitė: situacija prie sienos su Rusija ir Baltarusija yra stabili | KaunoDiena.lt

A. BILOTAITĖ: SITUACIJA PRIE SIENOS SU RUSIJA IR BALTARUSIJA YRA STABILI

Situacija prie sienos su Rusija ir Baltarusija yra stabili, sienos apsauga sustiprinta, visos tarnybos yra parengtyje, sako vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Neramumai Rusijoje mūsų pozicijos nekeičia. Primenu, kad tebegalioja pernai rugsėjį priimtas regioninis sprendimas neįleisti Rusijos piliečių į mūsų šalies teritoriją, išskyrus išimtinius atvejus, kurie numatyti sprendime“, – rašoma A. Bilotaitės šeštadienį paskelbtame komentare.

Nuo pernai rugsėjo Lietuvoje įsigaliojo draudimas per Europos Sąjungos (ES) išorės sienas įsileisti Rusijos turistų.

Pagal Vyriausybės patvirtintus kriterijus, Lietuvos pasieniečiai į šalį įleis Rusijos diplomatus, disidentus, pervežimo bendrovių darbuotojus, ES piliečių šeimų narius, taip pat Šengeno zonos valstybių leidimus gyventi ar ilgalaikes nacionalines vizas turinčius rusus.

Taip pat jie toliau galės per Lietuvą tranzitu traukiniais keliauti į Kaliningrado sritį ir iš jos.

Draudimas įleisti Rusijos piliečius numatytas Seimo priimtame nutarime dėl nepaprastosios padėties paskelbimo Rusijos ir Baltarusijos pasienyje.

„Šiuo metu tiesioginės grėsmės mūsų šaliai nėra. Tačiau situacijai pasikeitus, esame pasirengę reaguoti ir priimti būtinus sprendimus, kad apgintume nacionalinį saugumą ir užtikrintume mūsų žmonių saugumą bei ramybę“, – teigia A. Bilotaitė.

Šeštadienį su Latvijos ir Estijos vidaus reikalų ministrais ji sutarė derinti ir koordinuoti veiksmus, keistis informacija. Tą patį daro ir šių šalių pasienio tarnybos.

Gairės: pasienis, Rusija, Baltarusija, Wagner, karas Ukrainoje, Agnė Bilotaitė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS