Buvęs Ukrainos ministras jungiasi prie Lietuvos konservatorių | KaunoDiena.lt

BUVĘS UKRAINOS MINISTRAS JUNGIASI PRIE LIETUVOS KONSERVATORIŲ

  • 12

Buvęs Ukrainos ekonomikos ministras Aivaras Abromavičius sutiko prisijungti prie Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vyriausybės komandos, jeigu ši partija laimėtų Seimo rinkimus ir įgytų galimybę formuoti ministrų kabinetą.

„Aivaro Abromavičiaus sėkminga ir pasaulyje plačiai vertinama patirtis krizės ir karo sąlygomis reformuojant Ukrainos ūkį yra ypač vertinga. Todėl džiaugiamės, kad A.Abromavičius sutiko ją pritaikyti ne tik Ukrainoje, bet ir Lietuvoje, dirbdamas naujai formuojamos TS-LKD būsimos vyriausybės komandoje. Lietuvoje taip pat turime didelių iššūkių su neefektyviai ir neskaidriai veikiančiomis valstybės įmonėmis, kur reikalinga tvirta valia, aukščiausios kompetencijos ir atsparumas interesų grupių spaudimui“, – pranešime spaudai ketvirtadienį sakė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

Jis BNS teigė, kad A.Abromavičiaus prioritetai yra kova su korupcija, jis turi patirties vykdydamas valstybinių įmonių reformas Ukrainoje, tad būtų siekiama pritaikyti „jo profesinius įgūdžius ar reformas Lietuvoje“, tačiau apie jokį konkretų postą Vyriausybėje nebuvo kalbėta.

„Nesame apie tai kalbėję, kol kas džiaugiuosi, kad Aivaras jungiasi prie plačios komandos. Planuoju burti būrį profesionalų, dalis jų bus iš esamos šešėlinės Vyriausybės, vyksta diskusijos (...). Jis pasakė be posto, be nieko: aš noriu kovoti su korupcija. Specifiškai kalbėję nesame“, - tvirtino G.Landsbergis.

Pasak jo, A.Abromavičius nekėlė ypatingų sąlygų dėl to, su kokiomis politinėmis jėgomis nenorėtų dirbti koalicijoje, taip pat konservatorių vadovas užsiminė, jog buvęs Ukrainos ministras galėtų būti deleguojamas nebūtinai į aukščiausias pareigas, vadovauti ministerijai ar, pavyzdžiui, Vyriausybės kanceliarijai.

A.Abromavičius teigė norintis pritaikyti Ukrainoje sukauptą patirtį Lietuvoje, nes yra „Ukrainos ir Lietuvos patriotas“.

„Nors Lietuva yra gerokai toliau pažengusi nei Ukraina, tačiau norint sėkmingai konkuruoti globaliame pasaulyje ir neatsilikti nuo artimiausių kaimynų, būtina sparčiau judėti į priekį", – teigė A.Abromavičius.

Prieš porą savaičių viešėdamas Lietuvoje A.Abromavičius sakė, jog dirbti čia jam būtų sunkiau, nes jaučiasi atitrūkęs nuo vietos aktualijų. A.Abromavičius Lietuvoje negyvena jau 23 metus, tačiau turi dvigubą Lietuvos ir Ukrainos pilietybę.

G.Landsbergis teigė, kad visą naujos TS-LKD šešėlinės Vyriausybės sąrašą ketinama paskelbti rugsėjo antrąją savaitę.

Apie pasitraukimą iš Ukrainos vyriausybės A.Abromavičius pranešė šių metų vasarį, pareikšdamas, kad negali būti „širma korupcijai“, dangstančiai jo pastangas atgaivinti karo nuniokotos Ukrainos ūkį. Vakarai šį žingsnį įvertino kaip rimtą signalą, kad Kijeve stringa būtinos reformos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Anonimas

sudmuse visuomet traukia prie sudo kuris labjau dvokia .......

Anonimas

Vagis prie vagių traukia.

Sisdtema

Labai gerai, kad prisijungė. Bus iš ko formuoti Vyriausybę. Reikia manyti, kad konservatoriai su kuo nors bus koalicijoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS