D. Grybauskaitė: į TBT orderį V. Putinui turės atsižvelgti visi pasaulio lyderiai | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: Į TBT ORDERĮ V. PUTINUI TURĖS ATSIŽVELGTI VISI PASAULIO LYDERIAI

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sekmadienį drąsiu pavadino Hagoje įsikūrusio Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) sprendimą išduoti arešto orderį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui dėl įtariamų karo nusikaltimų Ukrainoje.

Pasak jos, svarbu, kad teismas kaip potencialų karo nusikaltėlį V. Putiną įvardijo dar jam einant pareigas.

„Labai džiaugiuosi, kad Tarptautinis Teismas išdrįso. Tai yra ne toks dažnas sprendimas būtent šio teismo, kad išdrįso įvardyti kaip potencialų karo nusikaltėlį būtent prezidentą Putiną, kuris dar yra savo pozicijoje, tai yra ne buvęs, o esamas prezidentas“, – žurnalistams Vilniaus rajone sakė D. Grybauskaitė.

„Tai yra tikrai drąsu ir labai svarbu, kad tai yra rimtas įvertinimas, tarptautinis įvertinimas ir teisinis įvertinimas, ir į tai visi pasaulio lyderiai turi atsižvelgti“, – pridūrė ji.

D. Grybauskaitė balsavo antrajame savivaldos rinkimų ture

P. Paleckio/BNS nuotr.

Labai džiaugiuosi, kad Tarptautinis Teismas išdrįso.

TBT arešto orderį V. Putinui išdavė argumentuodama, kad jis yra atsakingas už neteisėtą ukrainiečių gyventojų, įskaitant vaikus, deportaciją ir neteisėtą jų perkėlimą iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusiją.

Teismas nurodė, jog nusikaltimai įvykdyti nuo 2022 metų vasario 24-osios, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją Ukrainoje.

Ukraina tokį TBT sprendimą pavadino istoriniu. Rusija teigia, kad jis yra niekinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Jonas

Putinui jau visvien.Tabakierka atsiras. Bet jo chebrytė ir visi kiti rusizmo veikėjai triedžia į kelnes , ir, galvoją ką priduoti,kai ateis laikas, panašiai kaip Jameljaną Pugačiovą pridavė jo bendrai.

to nesidžiaukite

Jei RuZijai neturi,tai kitiems turi,nesidžiauk,kremliaus pakirkšnute

citata

Vakarai Kremliui leido suprasti, kad daugiau nuolaidų nebus – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nesugebės pasiekti nuolaidų, su juo nebus deramasi. Tarptautinio baudžiamojo teismo Hagoje išduotas orderis suimti V. Putiną rodo, kad Vakarai nesiderės su dabartiniu Rusijos prezidentu. Jo galimybių langas užsidarė ir liko vienintelis pasirinkimas tarp Saddamo Husseino, Slobodano Miloševićiaus, Muammaro Gaddafi ar Adolfo Hitlerio likimų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS