D. Grybauskaitė Vokietijoje susitiks su A. Merkel | KaunoDiena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ VOKIETIJOJE SUSITIKS SU A. MERKEL

  • 3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį vyksta į Vokietiją, kur susitiks su kanclere Angela Merkel ir dalyvaus jos vadovaujamos Krikščionių demokratų partijos kongrese.

Erfurte vyksiančiame susitikime ketinama aptarti politinius ir verslo ryšius, energetiką, investicijas ir Lietuvos perspektyvas nuo kitų metų įsivesti eurą, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Šiame mieste D.Grybauskaitė taip pat garbės svečio teisėmis dalyvaus Krikščionių demokratų partijos kongrese. Tai didžiausia centro dešinės politinė jėga Vokietijoje. Susitikime Efurte ji tvirtins kandidatus į Europos Parlamentą.

Vizito metu prezidentė aplankys lietuvišką Vasario 16-osios gimnaziją Hiutenfelde, kur susitiks su jos mokytojais, mokiniais ir lietuvių bendruomene.

D.Grybauskaitė Vokietijoje ketino lankytis sausį, bet tuomet vizitas buvo dėl A.Merkel traumos, kurią ji patyrė slidinėdama.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Optimistas

Gerai, kad šios dvi babanės draugauja. Vokietijos draugystė yra geresnė nei su Lenkija.

tam Aha

matomai kartu su runkeliais pasiilgai rusiško rublio? kai tik bus galima ir būsime pasiekę visų reikalavimų, turėsime įsivesti eurą, nes kokioje Vokietijoje ar Ispanijoje su tavim kalbės tik eurų kalba, kaip ir dabar. Nei estai, nei latviai neišmirė, ir visi liko patenkinti, gal pas juos mažiau ruskių padlaižių?

Aha

eurui ne

SUSIJUSIOS NAUJIENOS