D. Kaminskas išsilaikė Antikorupcijos komisijos vicepirmininko pareigose | KaunoDiena.lt

D. KAMINSKAS IŠSILAIKĖ ANTIKORUPCIJOS KOMISIJOS VICEPIRMININKO PAREIGOSE

Dėl gyvenimo Seimo viešbutyje nemalonumų turėjęs Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Darius Kaminskas išsilaikė šiose pareigose.

Šios komisijos nariai balsavimu pareiškė pasitikėjimą juo. Už tai, kad jis negali toliau eiti šios komisijos pirmininko pavaduotojo pareigų, trečiadienį balsavo 4 komisijos nariai, 5 – buvo prieš, susilaikė 3  parlamentarai.

Trečiadienį Antikorupcijos komisijos neeiliniame posėdyje nutarta inicijuoti Statuto pataisas, kuriomis būtų aiškiau reglamentuotas parlamentarų apgyvendinimas Seimo viešbutyje.

Seimo Antikorupcijos komisijos nariai taip pat nutarė kreiptis į Seimo valdybą, kurios prašys sugrįžti prie Seime jau pradėto svarstyti Seimo narių darbo sąlygas ir socialines garantijas reglamentuojančio įstatymo projekto.

Dėl gyvenimo Seimo viešbutyje etikos sargų praėjusią savaitę išteisintas Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas „valstietis“ D. Kaminskas pats pareiškė norą pasitikrinti pasitikėjimą ir Seimo Antikorupcijos komisijoje.

Šios komisijos nariai D. Kaminsko elgesyje nerado teisės normų pažeidimų, tačiau akcentavo moralinę, reputacinę žalą. Kolegos siūlė jam pačiam padaryti sprendimą ir trauktis iš pareigų, bet jis nesutiko.

Lapkričio 27 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė nepradėti tyrimo dėl Seimo viešbutyje gyvenančio parlamentaro D. Kaminsko. Etikos sargus įtikino jo argumentai, ir jie nerado Statuto pažeidimų.

Visuomenės informavimo priemonėse buvo paskelbta informacija, kad Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas D. Kaminskas galimai nepagrįstai gyvena Seimo viešbutyje, nes Vilniuje turi nekilnojamojo turto, kurį jo sutuoktinė nuomoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS