D. Nausėdienė Filadelfijoje susitiko su 37 lituanistinių mokyklų vadovais | KaunoDiena.lt

D. NAUSĖDIENĖ FILADELFIJOJE SUSITIKO SU 37 LITUANISTINIŲ MOKYKLŲ VADOVAIS

  • 6

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė vizito Jungtinėse Valstijose metu apsilankė Filadelfijos lietuvių namuose ir susitiko su JAV lituanistinių mokyklų vadovais ir mokytojais.

D. Nausėdienė su lituanistinių mokyklų atstovais aptarė lituanistinio švietimo integraciją į bendrą Lietuvos švietimo sistemą, užsienyje gyvenančių lietuvių vaikų švietimo poreikius.

„Siekdami lietuvių diasporoje išlaikyti gyvą gimtąją kalbą, turime skatinti užsienio lietuvius mokyti vaikus ne tik lietuvių kalbos, bet ir savo valstybės istorijos, kultūros. Labai svarbu į švietimo veiklas įtraukti vaikus ir jaunimą, nes būtent jų rankose mūsų kalbos ir kultūros ateitis. Todėl turime sudaryti sąlygas lietuviškosios tautinės tapatybės puoselėjimui ir saviraiškai gimtąja lietuvių kalba“, – sakė pirmoji ponia.

Pasak D. Nausėdienės, svarbus ne tik lituanistinių mokyklų vadovų ir mokytojų indėlis, bet ir bendruomenių, tėvelių bei artimųjų įsitraukimas ir dalyvavimas įvairiose bendrose veiklose, pavyzdžiui, sporto renginiuose, šokių ir dainų šventėse, svarbių Lietuvai datų minėjimuose.

Pirmoji ponia pasidžiaugė, kad JAV lituanistinėse mokyklose kartu su kalbos mokymu vyksta ir kitos svarbios pamokos – vaikai supažindinami su Lietuvos istorija, geografija, lietuvių literatūra, etnokultūra.

Susitikime, kaip praneša Prezidentūra, dalyvavo 37 lituanistinių neformaliojo švietimo mokyklų, veikiančių JAV, atstovai.

GALERIJA

  • D. Nausėdienė Filadelfijoje susitiko su 37 lituanistinių mokyklų vadovais
  • D. Nausėdienė Filadelfijoje susitiko su 37 lituanistinių mokyklų vadovais
  • D. Nausėdienė Filadelfijoje susitiko su 37 lituanistinių mokyklų vadovais
Prezidento kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

vasia

vel kacapuku komentarai

Tuščia ir nereikalinga kelionė

Ir ką mūsų ponų pora veikia Amerike, ar save rodo ar pramogauja. Ir kažkodėl niekam iš Amerikos valdžios jie nerūpi.

fas fas

oi kokie patriotai, is pradziu pabega i uzsieni, o veliau ikuria lituanistu mokyklas ilgesio kamuojami? nu dar turbut pinigus ispesa is lietuvos uz tas landynes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS