Dar neaišku, kada bus šaukiama neeilinė Seimo sesija dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO | KaunoDiena.lt

DAR NEAIŠKU, KADA BUS ŠAUKIAMA NEEILINĖ SEIMO SESIJA DĖL ŠVEDIJOS IR SUOMIJOS NARYSTĖS NATO

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad kol kas dar neaišku, kada bus šaukiama neeilinė Seimo sesija dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO ratifikavimo.

Parlamento vadovės teigimu, Švedijos, Suomijos ir NATO protokolai visų pirma turi būti pasirašyti ir tik po to jie bus teikiami nacionaliniams Aljansui priklausančių šalių parlamentams.

„Aš galiu pakomentuoti, kad kol kas dar turi būti pasirašyti Švedijos, Suomijos ir NATO protokolai ir tik po to jie būtų teikiami nacionaliniams parlamentams iš Vyriausybių. Tai kol kas yra dar tam tikra seka įvykių, kurių mes turime sulaukti, kol tai taps aktualu. Ir labai sunku šiandieną prognozuoti, kiek laiko tai galėtų užtrukti“, – Seimo seniūnų sueigos posėdyje ketvirtadienį teigė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad NATO lyderiai trečiadienį susitarė oficialiai pakviesti Suomiją ir Švediją prisijungti prie Aljanso, Turkijai susitarus su dviem Šiaurės šalimis atsisakyti savo prieštaravimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Mūsų seimas

kruopsčiai dirba visiems išskyrus lietuvius ir Lietuvą. Šiandien jau ir migrantams priiminėjami įstatymai,kadangi jiems reikia suteikti teisę jiems ,,būti sąžiningais ir dorais Lietuvos piliečiais":D) ,,Ačiū" sorošiniams konslibams,,plėšantiems savo rubaškę"dėl svetimų ir prisidedantiems prie Valstybės išmontavimo

Jūs kur vos

rūpinkitės kaip baigsis Lietuvai eilinis prieglušio Broilerio&Ko' bajeris - Kaliningrado tranzito blokavimas, o ne tokiomis temomis kur visoj ES pagrarsėję durnumu LR atstovai neturi jokios reikšmės

Tai

Tai pačiose Suomojoje ir Švedijoje referendumų dėl stojimo į Nato nebus? A, juos kaip ir mus, tiesiog įstojins. O Seimo pirmininkei nėra ko jaudintis: USA duos komandą, kada.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS