Dar vienas afganistanietis viešai kreipės dėl prieglobsčio Lietuvoje | KaunoDiena.lt

DAR VIENAS AFGANISTANIETIS VIEŠAI KREIPĖS DĖL PRIEGLOBSČIO LIETUVOJE

  • 0

Dar vienas afganistanietis viešai kreipėsi į Lietuvą, prašydamas suteikti jam prieglobstį.

Afganistaniečio Naziro Honaro kreipimąsi anglų kalba į Lietuvą vaizdo įrašų svetainėje youtube.com paskelbė JAV žurnalistas Joshas Friedmanas (Džošas Fridmanas).

Afganistanietis teigia dirbęs Jungtinių Tautų remiamoje taikos ir integracijos programoje, kur artimai bendradarbiavo su Lietuvos kariais, o jo užduotis buvo tarpininkauti Lietuvos ginkluotųjų pajėgų ir Talibano - tai, anot jo, vėliau atsigręžė prieš jo saugumą.

„Tai yra priežastys, dėl kurių palikau savo šalį ir šiuo metu esu Graikijoje. Prašau prieglobsčio Lietuvoje, nes artimai dirbau su jais (kariais - BNS), aš jiems daug padėjau. Noriu, kad Lietuvos Vyriausybė išgirstų mano šauksmą ir man padėtų“, - įraše kalba N.Honaras.

Kovo pabaigoje J.Fridmanas paskelbė kitą įrašą iš tos pačios pabėgėlių stovyklos, kuriame lietuviams kariams Afganistane Goro provincijoje vertėjavęs Abdul  Basir Yoususi (Abdul Basiras Jususis) kreipėsi lietuviškai, prašydamas prieglobsčio. Į žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose išplitusį įrašą greitai sureagavo Lietuvos Vyriausybės atstovai - afganistanietis jau po savaitės atskrido į Lietuvą, šiuo metu jo prieglobsčio prašymas svarstomas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS