Darbuotojų sveikatos patikrinimus dėl užkrečiamosios ligos siūlo finansuoti valstybės lėšomis | KaunoDiena.lt

DARBUOTOJŲ SVEIKATOS PATIKRINIMUS DĖL UŽKREČIAMOSIOS LIGOS SIŪLO FINANSUOTI VALSTYBĖS LĖŠOMIS

Siūloma nustatyti, kad visiems dirbantiems, besimokantiems ir studijuojantiems asmenims sveikatos patikrinimai dėl užkrečiamosios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ar karantinas, būtų finansuojami valstybės biudžeto lėšomis Vyriausybės nustatyta tvarka.

Tai numatančias Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisas parengė ir įregistravo Seimo narė „darbietė“  Ieva Kačinskaitė-Urbonienė kartu su kitais įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančiais parlamentarais.

Projekto autorių nuomone, toks reguliavimas būtų teisingas, nes darbuotojai kas mėnesį moka mokesčius į valstybės biudžetą (įskaitant privalomąjį sveikatos draudimą), o besimokančius ir studijuojančius asmenis valstybė draudžia privalomu sveikatos draudimu.

Dokumento aiškinamajame rašte nurodoma, kad įgyvendinant siūlomas nuostatas prireiks papildomų lėšų, kurių poreikį bus prašoma pateikti sveikatos apsaugos ministerijos kartu su Vyriausybės išvada.

Siūloma, kad įstatymo pataisos įsigaliotų šių metų spalio 1 d.

Projektą savo parašais parėmė Seimo nariai  Viktoras Fiodorovas, Valentinas Bukauskas, Artūras Skardžius, Guoda Burokienė, Eugenijus Jovaiša, Jonas Pinskus, Zigmantas Balčytis, Gintautas Paluckas, Rita Tamašunienė, Vytautas Bakas, Linas Kukuraitis, Tomas Tomilinas, Andrius Bagdonas, Edita Rudelienė ir kiti parlamentarai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS